Prezentēta Latvijas olimpiskās komandas “Rio 2016” tērpu kolekcija. FOTO
Latvijas tērpos esot izmantoti jauni un inovatīvi materiāli, kas līdz šim vēl neesot lietoti.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. maijs, 14:32

Prezentēta Latvijas olimpiskās komandas “Rio 2016” tērpu kolekcija. FOTO

Jauns.lv

Apģērbu komplekts ikvienam Latvijas olimpietiem, kas dosies uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, izmaksās aptuveni 1700 eiro, šodien jauno tērpu demonstrēšanas pasākumā pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LOK ir vienojies ar Polijas kompāniju "4F" par apģērbu piegādi sportistiem nākamajos četros gados. Šodien tika prezentēti Latvijas olimpiskās delegācijas tērpi Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, un, kā atzina klātesošie sportisti, pagaidām nekādu iebilžu par apģērbu funkcionālo kvalitāti viņiem nav.

Poļu zīmols "4F" nodrošinās Latvijas sportistu, arī jaunatnes komandu, apģērbu nākamajos četros gados, tātad arī 2018.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. Vrubļevskis atzīmēja, ka sadarbība četru gadu ciklā palīdzēs veidot vienotu nacionālo komandu identitāti starptautiskajās sacensībās.

"4F" ražos pilnīgi visus Latvijas olimpiskās komandas tērpus, kurus sportisti izmantos sacensībās, oficiālajās ceremonijās un brīvajā laikā līdz pat 2020.gadam. "4F ražos pilnīgi visu, sākot ar atklāšanas ceremonijas tērpiem, beidzot ar zeķēm, sporta apaviem un somām, kuras lietos latviešu sportisti," stāstīja Vrubļevskis, atgādinot, ka tērpu ražotājs tika izvēlēts iepirkuma rezultātā, kurā pieteicās divi dalībnieki.

Zīmola pārstāvis, kompānijas "OTCF S.A." valdes priekšsēdētājs Igors Klaja sacīja, ka ir ļoti priecīgs, ka gandrīz gadu ilgais darbs pie Latvijas delegācijas tērpiem ir noslēdzies un tos tagad var izrādīt. Olimpisko kolekciju ir veidojusi 15 dizaineru komanda. Stingrā LOK vadībā apģērbi sportistiem un viņus pavadošajam personālam šūti pēc individuāliem mēriem, ņemot vērā arī sportistu vēlmes. Kolekcija ir veidota tradicionālajās Latvijas krāsās - baltā, bordo un pelēkā, turklāt ir izmantota Latvijas olimpiskās komandas jaunā identitātes zīme - pīne.

Latvijas tērpos esot izmantoti jauni un inovatīvi materiāli, kas līdz šim vēl neesot lietoti. Kā ļoti būtisku jauninājumu Vrubļevskis minēja bezšuvju tehnoloģiju, kas Latvijas delegācijas tērpos izmantota pirmo reizi. Tāpat izmantots arī elpojošas līnijas pīņu rakstā, kas nodrošināšot, lai sportisti pārāk nesvīstu Brazīlijas saulē.

Prezentācijā piedalījās vairāki sportisti, to starpā pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Šmēdiņš aģentūrai LETA stāstīja, ka ir apmierināts ar jaunajiem tērpiem. "Vēl neesmu uzvilcis visus apģērbus, bet vismaz apbalvošanas ceremoniju tērps liekas ļoti ērts, izmantoti kvalitatīvi materiāli, un nekādu iebildumu nav. Tērpi dizaina ziņā arī izdevušies labi."

Pēc LOK aprēķiniem, Rio varētu startēt 42 līdz 47 Latvijas sportisti, iekļaujot arī vīriešu basketbola izlasi, kurai gan vēl būtu jāuzvar kvalifikācijas turnīrā, kas jūlijā norisināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Polijas ražotājs piegādā apģērbus arī Polijas un Serbijas olimpiskajām delegācijām.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA / Publicitātes foto