foto: BNS Foto
Kauņa svin: leģendārais basketbola klubs "Žalgiris" 19. reizi kļūst par Lietuvas čempioniem
"Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikevičs virs galvas paceļ Lietuvas čempionu kausu.
Basketbols
2017. gada 9. jūnijs, 23:01

Kauņa svin: leģendārais basketbola klubs "Žalgiris" 19. reizi kļūst par Lietuvas čempioniem

LETA/Kasjauns.lv

Lietuvas basketbola titulētākais klubs Kauņas "Žalgiris" piektdien izcīnīja savu 19.valsts čempionu titulu kopš valsts neatkarības atgūšanas.

"Žalgiris" piektdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 73:68 (15:15, 27:18, 16:19, 15:16) uzvarēja Panevēžas "Lietkabelis" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-1.

foto: BNS Foto

Čempioniem Luks Lekavičs guva 23, bet Pauļus Jankūns 16 punktus.

Šis mačs emocionāls bija "Žalgiris" spēlētājam Robertam Javtokam, kurš noslēdza savu 20 gadus ilgušo basketbolista karjeru. Javtoks karjeras laikā izcīnījis vairākus titulus un joprojām uzskatāms par vienu no visu laiku labākajiem centra spēlētājiem Eiropas basketbolā.

foto: BNS Foto
Roberts Javtoks ar ģimeni.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā mačā "Žalgiris" savā laukumā uzvarēja ar 73:67, bet otrajā cīņā "Lietkabelis" savu skatītāju priekšā revanšējās ar 86:83, kamēr trešajā spēlē Kauņas klubs pretiniekus sagrāva ar 97:58, bet ceturtajā cīņā guva uzvaru ar 72:59.

foto: BNS Foto

Tikmēr titulētais Viļņas "Lietuvos rytas" klubs jau otro gadu pēc kārtas nav sasniedzis LKL finālu, pusfināla sērijā ar 1-3 piekāpjoties tieši "Lietkabelis" basketbolistiem. Šī ir pirmā reize vēsturē, kad "Lietkabelis" klubs iekļuvis Lietuvas basketbola čempionāta finālā.

foto: BNS Foto
Basketbola leģendas Darjus Songaila un Arvīds Sabonis.

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" pusfinālā pagājušā gada finālsērijas atkārtojumā ar 3-1 apspēlēja Klaipēdas "Neptūnas".

Jau pērn "Lietuvos rytas" neiekļuva LBL finālā, jo pusfinālā ar 2-3 piekāpās "Neptūnas" vienībai.

Pērn par Lietuvas čempioniem sesto gadu pēc kārtas kļuva "Žalgiris", kas ar 4-1 pieveica "Neptūnas".