foto: AP
"Knicks" galvenais treneris Hornačeks: mēs gaidām Porziņģi atpakaļ Ņujorkā
Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.
Basketbols
2017. gada 12. maijs, 20:05

"Knicks" galvenais treneris Hornačeks: mēs gaidām Porziņģi atpakaļ Ņujorkā

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" pirms sezonas gaida Kristapa Porziņģa atgriešanos vienības sastāvā, lai arī pēdējos mēnešos izskanējušas dažādas spekulācijas par latvieša nākotni.

"Knicks" iepriekšējā sezonā jau ceturto gadu pēc kārtas nesasniedza NBA izslēgšanas turnīru, lai gan pirms tam uz komandu tika liktas lielas cerības. Sezonas gaitā pāris reizes neapmierinātību ar klubā notiekošo izteica arī Porziņģis, kurš turklāt neapmeklēja noslēguma tikšanos ar vadību. Tas esot palielinājis citu NBA vienību interesi Latvijas basketbolista iegūšanā savā īpašumā.

"Man nav nekādu šaubu, ka Porziņģis būs "Knicks" sastāvā," portāls "NewsDay.com" citē "Knicks" galvenā trenera Džefa Hornačeka teikto.

Hornačeks atklāja, ka viņš nesen Porziņģim nosūtījis īsziņu, tomēr speciālists nesniedza atbildi uz jautājumu, kad trenerim vaicāja, vai viņš saņēmis ziņu arī no latvieša.

"Mēs gaidām viņu atpakaļ. Domāju, viss būs kārtībā," uzsvēra "Knicks" galvenais treneris. "Porziņģis izvēlējās neatnākt uz tikšanos ar kluba vadību. Tā būtu bijusi lieliska iespēja parunāt par to, ko viņš redz, tomēr saprotam, ka vasara ir gara. Parunāsim šā vai tā un pirms jaunās sezonas viss būs kārtībā."

"Nezinu, vai tas (neierašanās uz tikšanos) ir vilšanās izrādīšana. Cilvēki vienkārši pieņem lēmumus. Tā vienkārši būtu bijusi laba iespēja parunāt par to, kas Kristapu satrauc, un virzīties tālāk. Pagātnē mainīt neko nav iespējams, tomēr no tās ir jāmācās un jāsper soļi uz priekšu," izteicās Hornačeks.

"Knicks" galvenais treneris apsver iespēju apmeklēt Eiropas čempionātu, jo tur bez Porziņģa spēlēs arī Ņujorkas vienības basketbolisti, spānis Villijs Ernangomess un lietuvietis Mindaugs Kuzminsks.

Šajā pavasarī Porziņģis pavēstīja, ka pārstāvēs Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, turklāt ar "Knicks" vadību spēlētājs par šādu lēmumu neesot apspriedies.

Porziņģis šosezon savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet pērn latvietis 72 mačos vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.