foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Znaroks neuztraucas par to, ka NHL neļaus saviem spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs
Oļegam Znarokam esot arī plāns B.
Hokejs
2017. gada 4. aprīlis, 18:11

Znaroks neuztraucas par to, ka NHL neļaus saviem spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadības lēmums nelaist spēlētājus uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm nekādi neietekmēs Krievijas izlases gatavošanos šim turnīram, norādījis šīs valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Kā vēstīts, pirmdien NHL vadība oficiāli paziņoja, ka tās hokejisti nepiedalīsies 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, bet šobrīd pasaules spēcīgākajā hokeja līgā spēlē vairāk nekā 30 krievu hokejisti, ieskaitot tādas zvaigznes kā Aleksandru Ovečkinu un Jevgēņiju Malkinu, kā arī vārtsargu Sergeju Bobrovski.

"NHL lēmums nekādi neietekmēs Krievijas komandas gatavošanos olimpiskajām spēlēm," aģentūrai "R-Sport" sacīja Znaroks. "Mums jau no sākta gala bijuši divi plāni, no kuriem viens paredzēja gatavošanos gadījumā, ja NHL nolemj nelaist savus spēlētājus uz Olimpiādi. Turpinām strādāt normālā režīmā."

Znaroka vadībā Krievijas izlase 2014.gadā triumfēja pasaules čempionātā, turklāt, sagaidāms, ka vairāki NHL hokejisti šajā valstsvienībā spēlēs arī šī gada planētas meistarsacīkstēs. Krievija spēlēs A apakšgrupā un sacentīsies ar Latviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

"Respektējam NHL pieņemto lēmumu, tomēr tas nenozīmē, ka gaidāmajā pasaules čempionātā pilnībā atteiksimies no iespējas izmantot šīs līgas hokejistus," izteicās Znaroks.

Vēl pērn septembrī NHL kluba Vašingtonas "Capitals" līderis Ovečkins izteicās, ka piedalīsies 2018.gada olimpiskajās spēlēs jebkurā gadījumā. Savukārt Pitsburgas "Penguins" hokejists Malkins paudis neizpratni par NHL vadības lēmumu, cerot, ka tas tiks izmainīts.

Neizpratni par lēmumu nelaist spēlētājus uz Olimpiādi paudušas Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIFF) un NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA).

NHL profesionāļi pirmo reizi Olimpiādē spēlēja 1998.gadā Nagano, pēc tam ik pēc četriem gadiem piedaloties arī olimpiskajos turnīros Soltleiksitijā, Turīnā, Vankūverā un Sočos.

Tomēr tagad NHL vadība nav spējusi vienoties ar SOK un IIHF par finansiālajiem nosacījumiem. NHL vēlējās, lai SOK sedz hokejistu ceļošanas un apdrošināšanas izdevumus, kā arī, lai līga varētu izmantot olimpiskos simbolus savās mārketinga aktivitātēs.

Tāpat līgas komisārs Gerijs Betmens iepriekš uzsvēra, ka līgai nav izdevīgi sezonas vidū izmantot pārtraukumu NHL regulārajā čempionātā, kas būtu saistīts ar olimpiskajām spēlēm, jo klubu īpašniekiem tas nes zaudējumus.

Latvijas izlase bija piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz to aiz svītras atstāja Vācija.