Citi sporta veidi
2010. gada 8. marts, 17:12

Spēkavīrs Artis Plivda izcīnījis ceturto vietu prestižajās "Arnold Classics" sacensībās

Jauns.lv

Latvijas spēkavīrs Artis Plivda izcīnījis ceturto vietu tradicionālo Kalifornijas gubernatora Arnolda Švarcenegera iedvesmoto un ar viņa atbalstu rīkoto spēka sporta veidu festivāla "Arnold Classics" finālsacensībās.

Kā informēja Latvijas Spēka atlētu federācija, Plivdam, startējot amatieru grupā, pavisam nedaudz pietrūka līdz trešajai vietai, ko ieņēma austrālietis Alans Klīss. Amatieru klasē uzvaru izcīnīja ASV spēkavīrs Maiks Dženkinss, bet otrajā vietā ierindojās vēl viens amerikānis Maiks Karūzo.

Finālā Plivdas cīņa ar amerikāņiem, kuri vairākus mēnešus bija gatavojušies tieši ar sacensību inventāru, bija grūta. Tomēr latvietim izdevās pat uzvarēt vienu vingrinājumu - 172 kilogramus smagas akmens plātnes pārmešanā 1,32 metru šķērslim.

Ka ziņots, vēl viens Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris priekšsacīkstēs ierindojās 11.vietā, tomēr arī viņš piedalījās finālsacensībās, jo traumu guva viens no atlētiem, kas bija garantējis sev vietu finālā. Finālsacensībās Zāģeris izcīnīja augsto astoto vietu, tikai nedaudz zaudējot septītās vietas īpašniekam amerikānim Bredam Ārdrejam.

Jau ziņots, ka vēl viens Latvijas spēkavīrs Māris Rozentāls, kurš starp 49 dalībniekiem bija otrs vieglākais, pēc neveiksmes vingrinājumā "Fermera pastaiga", kurā viņš nefinišēja, ieņēma 30.vietu.

Spēkavīru sacensības notika divās grupās - profesionāļu klasē, kur piedalās desmit īpaši aicināti spēkavīri, un amatieru grupā. Profesionāļu klasē, kur divas reizes trešo vietu spējis izcīnīt Latvijas spēkavīrs Raimonds Bergmanis, šogad otro reizi pēc kārtas uzvarēja amerikānis Dereks Poundstouns, pirmo reizi pārspējot arī slaveno lietuvieti Židrūnu Savicku, kurš nepiedalījās pagājušajā gadā, bet pirms tam sešas reizes pēc kārtas uzvarēja šo turnīru.

LETA