Martins Dukurs vīlies Džeriņa trijnieka sniegumā

Martins Dukurs vīlies Džeriņa trijnieka sniegumā

Jauns.lv

Vankūveras olimpiādes sudraba laureāts skeletonā Martins Dukurs pats hokeju spēlē amatieru līmenī, taču kā sporta profesionālis apzinās tādas lielvalsts kā Kanāda spēku, tādēļ no Latvijas valstsvienības pasaules čempionāta spēlē otrdien visvairāk cer sagaidīt cīņassparu un nepiekāpību.

Martins Dukurs vīlies Džeriņa trijnieka sniegumā...

­

Martins Dukurs cer, ka turpmākajos mačos Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs demonstrēs saturīgāku sniegumu nekā pirmajā spēlē pret Šveici.
Martins Dukurs cer, ka turpmākajos mačos Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs demonstrēs saturīgāku sniegumu nekā pirmajā spēlē pret Šveici.

Pret Kanādu Latvijas izlasei klāsies ļoti smagi, un nav pamata uzskatīt, ka kanādieši pasaules čempionātā spēlētu ar vājāku komandu, teica Dukurs. Ja Latvijas izlase no sirds cīnīsies un parādīs labu hokeju, spēles rezultāts Dukuram nebūs tik svarīgs. Ja būs cīņa un Latvijas hokejisti izdarīs visu, ko no viņiem sagaida, tad iznākums pats par sevi jau būšot pozitīvs, lai arī pēc rezultāta tas varbūt izrādīsies zaudējums. "Es zinu, kas ir sports, un zinu, ko sportā nozīmē cīnīties pret tādu lielvalsti kā Kanāda. It īpaši jau hokejā," paskaidroja Dukurs. "Pats spēlēju hokeju amatieru līgā un pasaules čempionātam, protams, sekoju līdzi. Tā man ir salīdzinoši tuva lieta," piebilda olimpietis.

Latvijas izlases pirmajā spēlē, kurā tika piedzīvots zaudējums pret Šveici, Dukurs vairāk bija gaidījis no maiņas, kurā spēlē Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, jo visi trīs uzbrucēji sezonas laikā Rīgas "Dinamo" būtiski progresējuši. Lai arī cerības nepiepildījās, pēc vienas spēles Dukurs galīgo spriedumu negrasās izdarīt un sagaida, ka hokejisti Vācijā vēl iespēlēsies.

Savukārt Latvijas izlases pēdējā grupas turnīra spēlē pret Itāliju Dukurs ļoti cer uz uzvaru. "Protams, sports ir sports, un ne jau padoties itālieši uz pasaules čempionātu atbraukuši," viņš piemetināja. Ar Latvijas izlases gaidāmo panākumu rēķināšanu Dukurs nesteidzas, norādot, ka viņam kā sportistam nepatīk izteikt prognozes. Labāk vispirms izdarīt un visus pārsteigt ar ko patīkamu, nevis vispirms sasolīt, bet beigās sanāk "čušs", paskaidroja Vankūveras olimpiskajās spēlēs sudraba medaļu guvušais sportists.