Francijas futbola izlase ir apkaunojusi visu valsti
2010. gada 21. jūnijs, 14:35

Francijas futbola izlase ir apkaunojusi visu valsti

Jauns.lv

Francijas prese pirmdien asi nosodīja savas futbola izlases spēlētājus par atteikšanos piedalīties Pasaules kausa finālturnīra laikā notikušajā publiskajā treniņā, protestējot pret uzbrucēja Nikolā Anelkas izslēgšanu no komandas sastāva.

­

"Šī izlase ir apkaunojusi visu nāciju. Katru dienu tās futbolisti nodemonstrē arvien jaunus nepieņemamas uzvedības piemērus. Šim sabojāto bērnu baram ir atļauts darīt visu, ko tie vien grib. Tāpēc viņiem nav nekādas robežas un nekādas pienākuma apziņas," vēstīja tabloīds "Le Parisien". Šis pats izdevums salīdzināja treniņlaukumā notikušo ar franču imperatora Napoleona Bonaparta ēras norietu, proti, minētais incidents ieies vēsturē kā Francijas futbola Vaterlo kauja.

Tikmēr Francijas sporta laikraksts "L'Equipe" īpaši kritizēja izlases kapteini Patrisu Evrā, kurš esot galvenais nemiera cēlājs valstsvienībā: "Viņam nav ne varēšanas, ne harizmas, ne pārējo nepieciešamo rakstura īpašību, lai valkātu kapteiņa apsēju."

Tāpat laikraksts vīpsnāja par izlases galvenā trenera Raimona Domeneša nespēju ietekmēt savus futbolistus: "Kas atļāva viņam palikt savā amatā, kas piesedza viņa darba metodes un aizstāvēja viņa augstprātību?".

Tam pievienojās arī izdevums "Liberation": "Domenešs netika galā ar saviem pienākumiem arī iepriekšējā Eiropas čempionātā, bet saglabāja savu amatu, neskatoties uz to. Viņš ir sajaucis futbola laukumu ar realitātes šovu televīzijā. Sanāk, ka Domenešs ir piekritis būt finanšu interešu, federācijas, televīzijas, spēlētāju aģentu un sponsoru rotaļlieta."

Krīze Francijas futbola izlases iekšienē svētdien padziļinājās pēc tam, kad spēlētāji atteicās piedalīties Pasaules kausa izcīņas finālturnīra laikā notikušajā publiskajā treniņā. "Visi Francijas izlases futbolisti vēlas izrādīt attieksmi pret Francijas Futbola federācijas (FFF) attieksmi pret Anelkas izslēgšanu no sastāvu," bija teikts spēlētāju paziņojumā, ko žurnālistiem nolasīja Domenešs.

Pēc tam Francijas izlase pameta treniņa laukumu, dodoties uz komandas autobusu.

Evrā pirms treniņa publiski strīdējās ar fiziskās sagatavotības treneri Robēru Duvernu. Šajā incidentā starpnieks bija Domenešs. Pēc televīzijas kameru priekšā notikušā incidenta Duverns aizmeta savu hronometru.

Francijas Futbola federācijas (FFF) direktors Žans-Luī Valentīns uzreiz pēc notikušā atkāpās no amata.

Ceturtdien Francijas izlase apakšgrupu turnīra otrās kārtas mačā ar 0:2 zaudēja Meksikai. Šajā mačā Domenešu skarbiem vārdiem apvainoja Anelka, kurš pēc tam tika atskaitīts no valstsvienības sastāva.

Pasaules kausa izcīņas pirmajā kārtā Francija nospēlēja 0:0 ar Urugvaju, bet Meksika cīnījās 1:1 ar turnīra saimnieci Dienvidāfrikas Republiku (DĀR). Savukārt otrās kārtas pirmajā cīņā Urugvaja ar 3:0 pārliecinoši pieveica DĀR futbolistus. Līdz ar to pēc divām kārtām grupas līderpozīcijā atrodas Urugvaja, kurai seko Meksika. Trešā ir Francija, bet ceturtā DĀR. Ja Urugvaja un Meksika pēdējā mačā savā starpā nospēlēs neizšķirti, tad abas iekļūs nākamajā kārtā. Trešās kārtas spēles plānotas otrdien.

LETA/Foto: AFP

­