Spēkavīram Kazeļņikam neveiksmīga izloze pasaules stiprākā vīra sacensībās
Citi sporta veidi
2010. gada 16. septembris, 16:12

Spēkavīram Kazeļņikam neveiksmīga izloze pasaules stiprākā vīra sacensībās

Jauns.lv

Latvijas spēkavīrs Agris Kazeļņiks prestižajās Pasaules stiprākā vīra sacensībās ("The World’s Strongest Man 2010") pēc pirmās dienas ieņem piekto vietu savā apakšgrupā, kasjauns.lv informēja Latvijas Spēka atlētu federācija.

­

Pirmajā vingrinājumā - fermera pastaigā - Kazeļniks Āfrikas karstajā saulē no visiem 30 atlētiem, kas veica šo vingrinājumu, uzrādīja sesto labāko rezultātu. Tomēr savā grupā viņš palika tikai piektais. Vislabāko rezultātu uzrādīja lietuvietis Židrūns Savicks. Labāk par Kazeļņiku startēja arī Lielbritānijas sportists Lorenss Šahlejs, kanādietis Luiss-Filips Žans un amerikānis Niks Bests.

Visi 30 sportisti sadalīti piecās apakšgrupās, no kurām finālam kvalificēsies divi labākie no katras grupas.

"Agris ir labā noskaņojumā un gatavs cīņai. Par to liecina arī vingrinājumā rīkiem atdotie plaukstas ādas gabali, no kuriem viņš šodien šķīrās," pēc pirmās disciplīnas par Kazeļņiku no Dienvidāfrikas Republikas pastāstīja Raimonds Bergmanis, kurš devies sportistam līdzi. "Izskatās, ka grupa ir smaga un puiši ir labi sagatavojušies, sevišķi jau pagājušajā gadā mani pārsteigušais Lorenss Šahlejs. Tomēr cerības saglabājas."

Trešdien ceturtā grupa izpildīs pietupienus ar 365 kilogramus lielu svaru uz pleciem. Savukārt pēc tam viņiem būs jāveic arī pietupieni ar svaru, Āfrikas (vairoga) nešana, auto (svara) turēšana, Apolona ass un kraušanas vingrinājums (skrējiens).

"WSM 2010" sacensības norisināsies līdz 22. septembrim. Pagājušajā gadā Kazeļņiks savā apakšgrupā ieņēma piekto vietu, nekvalificējoties finālam.

kasjauns.lv/Foto: LETA

­