Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Normunds Sējējs: Šajā KHL pauzē spēlētāju pirkšana nav paredzēta

Normunds Sējējs: Šajā KHL pauzē spēlētāju pirkšana nav paredzēta

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" neplāno veikt tūlītējas izmaiņas spēlētāju sastāvā, un nesteigsies papildinājuma meklējumos, otrdien pastāstīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Normunds Sējējs: Šajā KHL pauzē spēlētāju pirkšana...
Rīgas „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs atzina, ka viens no hokejistiem, ar kura sniegumu kluba vadība nav apmierināta ir slovāku leģionārs Jurajs Mikušs.
Rīgas „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs atzina, ka viens no hokejistiem, ar kura sniegumu kluba vadība nav apmierināta ir slovāku leģionārs Jurajs Mikušs.

Iespējamās izmaiņas komandas sastāvā ir atkarīgas no spēlētāju snieguma, taču tās netiks veiktas nekavējoties, Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" teica Sējējs. Viņš atgādināja, ka pāreju periods Eiropas hokejā beidzas 15. janvārī, tādēļ "Dinamo" kādu hokejistu varētu nolūkot līdz šim laikam. Sējējs uzsvēra, ka "Dinamo" jaunu hokejistu meklējumi nav atkarīgi no kluba resursiem, bet gan pašreizējo spēlētāju rādītā snieguma.

"Šajā [KHL čempionāta] pauzē nekāda [spēlētāju] pirkšana nav paredzēta," teica Sējējs, piebilstot, ka laba līmeņa spēlētāji pašlaik tik un tā ir saistīti ar līgumu kādā komandā. Taču "Dinamo" piemēroti hokejisti varētu izrādīties neiederīgi savos pašreizējos klubos to izvēlētās taktikas dēļ, tādēļ spēlētāji varētu vēlēties pameklēt sev citu darba vietu. "Varbūt kāds [no "Dinamo"] brauks prom, varbūt arī kāds pienāks klāt," iespējamās sastāva izmaiņas raksturoja "Dinamo" ģenerālmenedžeris.

Sējējs arī neuzskata, ka šosezon "Dinamo" pietrūks iepriekšējo divu gadu rezultativitātes līdera Marsela Hosas, jo citu spēlētāju statistika vārtu gūšanā ir uzlabojusies.

"Dinamo" vadību neapmierina slovāka Juraja Mikuša sniegums, un par viņa nākotni klubā tiks izlemts nedēļas laikā, pastāstīja Sējējs. Taču Sējējs apgalvoja, ka uzbrucējs netika ņemts "uz tumšo", jo iepriekš karjerā Mikušs ir rezultatīvi spēlējis, un tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem Slovākijas jaunajiem hokejistiem. Sējējs uzsvēra, ka sastāvu uz katru spēli nosaka komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers. "Šuplers uzskatīja, ka tāds spēlētājs [Mikušs] ir vajadzīgs," uzsvēra "Dinamo" ģenerālmenedžeris.

Rīgas "Dinamo" šogad nebūs vieglāk kā citus gadus iekļūt KHL izslēgšanas turnīrā, jo komandu spēku samērs ir līdzīgs, sprieda Sējējs. Viņš paskaidroja, ka dažas uzvaras vai zaudējumi ļoti būtiski izmaina pozīcijas turnīra tabulā. Komandas līdzšinējo veikumu sezonā Sējējs novērtēja ar astoņiem punktiem 10 punktu sistēmā.

Sezonas noslēgumā "Dinamo" beigsies līgumi ar 11 spēlētājiem, taču ar daļu no viņiem Sējējs jau ir runājis par turpmāko sadarbību. Uzrunāts arī "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš gan pagaidām nav bijis gatavs runāt par līguma pagarināšanu, aicinot nesteigties un virzīties no sezonas uz sezonu soli pa solim. Arī ar Šupleru iespējas pēc sezonas beigām līgumu pagarināt vēl nav apspriestas.

Jau ziņots, ka a/s "Dinamo Rīga" akcionāru kopsapulcē pirmdien uzklausīja Sējēja ziņojumu par komandas un katra atsevišķa spēlētāja sniegumu sezonas pirmajā daļā. Akcionāri secināja, ka ne visi Rīgas "Dinamo" hokejisti attaisnojuši uz viņiem liktās cerības.

Sējējam kopā ar Šupleru tika dots uzdevums sagatavot un iesniegt akcionāriem priekšlikumus par komandas snieguma uzlabošanu un sastāva pastiprināšanu ar jauniem spēlētājiem. Kā pozitīvu akcionāri novērtēja "Dinamo" sniegumu sezonas sākumā, bet par neapmierinošu atzina komandas sniegumu pēdējās spēlēs pirms pārtraukuma KHL čempionātā, kad tika piedzīvoti vairāki nepatīkami zaudējumi.

KHL sezonu Rīgas "Dinamo" atsāks 17.novembrī izbraukumā Ufā pret vietējo "Salavat Julajev". Līdz tam "Dinamo" Rietumu konferences turnīra tabulā ir 7.vietā 11 komandu konkurencē ar 23 spēlēs gūtiem 34 punktiem.

BNS/Foto: LETA