Basketbols
2010. gada 15. decembris, 18:12

Talantīgais basketbolists Žanis Peiners varētu pievienoties Maskavas apgabala "Himki"

Jauns.lv

Ja atļaus veselība, tad jaunais latviešu basketbolists Žanis Peiners, visticamāk, pievienosies Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki", pastāstīja basketbola attīstības aģentūras (BAA) "Rīga" vadītājs Uģis Viļums.

Jau no šīs nedēļas sākuma "Himki" sistēmā trenējas arī vēl viens BAA "Rīga" audzēknis Elvis Saulītis.

Peineram iepriekš tikušas konstatētas nopietnas sirdsdarbības problēmas, un bija izskanējusi informācija, ka viņam jābeidz spēlētāja karjera, tomēr basketbolists joprojām dodas laukumā, pārstāvot Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas klubu "Latvijas Universitāte" (LU).

"Sezonas sākumā tika ielikts čips, kurš kontrolēja Žaņa sirdi. Tagad tas ir izņemts un tiek pētīti rezultāti. Otrdien ārsti sola sniegt atbildi," pastāstīja Viļums. "Ja atbilde būs neskaidra, tad viņš lidos uz Maskavu un veiks pārbaudes pie ārstiem tur. Savukārt, ja no Latvijas vai Krievijas ārstiem atbilde būs pozitīva, tad Žanis, visticamāk, pievienosies "Himki" komandai."

Kā izteicās Viļums, ja ārsti pateiks, ka Peiners nevar turpināt spēlēt, tad basketbolistam, visticamāk, nāksies beigt karjeru. "Viņš pats par veselību nesūdzas. Pēc viena treniņa gan esot sirdij bijuši pārsitieni," atklāja Viļums.

Tikmēr Saulītis, kurš sezonu sāka LBL čempionvienībā "Barons", pašlaik nosūtīts uz "Himki-3" komandu sportiskās formas atgūšanai.

"Pēdējā pusgada laikā viņam bijusi gan aklās zarnas operācija, gan arī lauzts deguns, tāpēc pagaidām nepieciešams atgūt sportisko formu," atklāja Viļums. "Mūsu bijušais treneris Zlatans Presičs nu ar viņu cītīgi strādās, lai tas notiktu un viņš atgrieztos otrajā komandā."

Sākotnēji bija plānots, ka Saulītis "Himki" komandas sastāvā startēs jauniešu Eirolīgas turnīrā, kas nākamā gada sākumā risināsies Spānijā, tomēr pagaidām nav zināms, vai spēlētājs paspēs atgūt formu.

Saulītis uz Maskavu devies kopā ar tēvu, kurš arī novērtēs Maskavas kluba piedāvātos treniņu un dzīvošanas apstākļus. Basketbolists klubā pavadīs mēnesi. Pēc pārbaudes laika "Himki" izvērtēs Saulīša atbilstību un potenciālu līmenim un, iespējams, piedāvās viņam noslēgt ilgtermiņa līgumu.

Kā izteicās Viļums, spēlētāji "Himki" komandā nokļuvuši, gan pateicoties ilggadējajam BAA "Rīga" fiziskās sagatavotības trenerim Presičam, gan Guntim Šēnhofam un viņa personiskajām attiecībām, gan arī kādam aģentam.

LETA