Martinam Dukuram otrā vieta Pasaules kausa posmā
Citi sporta veidi

Martinam Dukuram otrā vieta Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas risinājās Leikpleisidas trasē ASV.

Martinam Dukuram otrā vieta Pasaules kausa posmā...
Otrā vieta Leikpleisidā ļauj Martinam Dukuram kļūt par līderi Pasaules kausa kopvērtējumā.
Otrā vieta Leikpleisidā ļauj Martinam Dukuram kļūt par līderi Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Dukurs sasniedza labāko rezultātu, taču otrajā trasi veica daudz lēnāk, līdz ar to zaudējot arī pirmo vietu divu braucienu summā.

Uzvaru izcīnīja krievs Sergejs Čudinovs, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais, bet otrajā braucienā trasi veica visātrāk, summā Dukuru apsteidzot par 0,04 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Lielbritānijas sportists Kristians Bromlijs, kurš summā uzvarētājam zaudēja 0,23 sekundes.

Tikmēr Martina vecākais brālis Tomass Dukurs pēc devītā rezultāta pirmajā braucienā, otrajā braucienā sasniedza septīto labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz astoto pozīciju. Viņš no uzvarētāja atpalika 0,73 sekundes.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā posmā, kas risinājās olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā, pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts Martins Dukurs izcīnīja piekto vietu, bet Martina vecākais brālis Tomass Dukurs ierindojās desmitajā pozīcijā.

Otrajā posmā citā Kanādas trasē Kalgari Martins Dukurs izcīnīja pirmo uzvaru šosezon, bet Tomass pieļāva kļūdu startā un palika pēdējā, 26. vietā. Savukārt trešajā posmā Pārksitijā, ASV, Martins Dukurs finišēja trešajā vietā, bet Tomass Dukurs sasniedza septīto rezultātu.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi - līdz gadu mijai četri Ziemeļamerikā, bet pēc tam četri Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25. februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.