„Ventspils” treneris Brazis: Pārtraukumā ar puišiem ļoti nopietni parunāju
Basketbols
2011. gada 19. janvāris, 10:48

„Ventspils” treneris Brazis: Pārtraukumā ar puišiem ļoti nopietni parunāju

Jauns.lv

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otro posmu ar pārliecinošu uzvaru iesāka, pateicoties spējai mainīt mača gaitu un trenera pateiktajiem skarbajiem vārdiem, uzskata vienības galvenais treneris Alģirds Brazis.

Kā ziņots, "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma pirmajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 100:65 (27:31, 23:10, 23:8, 27:16) pārliecinoši uzvarēja Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

 

"Esmu ļoti priecīgs par uzvaru, turklāt vēl labāk, ka to izcīnījām ar lielu punktu pārsvaru, jo ir situācijas, kad vietas noteikšanai turnīra tabulā svarīga ir arī gūto un zaudēto punktu starpība," trenera teikto citē vienības mājaslapa internetā. "Līdz ar to šajā mačā izpildījām maksimālo programmu, lai gan sākām spēli vienkārši šausmīgi. Pirmo reizi, kopš esmu Ventspilī, nesapratu, kas laukumā notiek, tāpēc pārtraukumā ar puišiem ļoti nopietni parunāju. Nevaram atļauties spēlēt tā, kā to darījām pirmajā ceturtdaļā," izteicās Brazis.

 

Tāpat lietuvietis piebilda, ka "Benfica" komanda bija labi izpētīta, bija zināmi tās plusi un mīnusi, bet spēlētāji spēles sākumā nebija noskaņoti kārtīgai cīņai. "Pirmajā ceturtdaļā viņi iemeta gandrīz tikpat, cik pēc tam atlikušajā laikā, kas ir absurds. Sāncenšus labi bijām izpētījuši. Zinājām, ka tā ir pieredzējusi komanda ar vidējo vecumu virs 30 gadiem, turklāt nedēļas nogalē viņiem bija jāspēlē Portugāles kausa izcīņas finālčetrinieka sacensībās. Tad sekoja brauciens uz Ventspili, tāpēc labi sapratu, ka komanda nebūs labākajā formā. Kad izdevās pretinieku nokausēt, izdevās arī izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Tomēr nevajag šo sagrāvi pārvērtēt - mājās "Benfica" ir pilnīgi cita komanda," piebilda treneris.

Savukārt zaudētāju vienības galvenais treneris Enrike Viera izteicās, ka komandai izdevies vien pats mača sākums. "Šodien labi nospēlējam vien pirmo ceturtdaļu un daļu otro desmit minūšu, bet pret tādu komandu kā "Ventspils" ar to nepietiek. Mums bija smagas spēles nedēļas nogalē, tad sekoja ceļš uz Ventspili, kas, protams, ietekmēja mūsu sniegumu. Vienkārši pietrūka spēka. Sevišķi spēlējot aizsardzībā, jo nespējām apturēt pretinieku snaiperus. Esmu pārliecināts, ka Lisabonā viņiem klāsies grūtāk," uzskata Viera.

 

Savukārt otrajā K apakšgrupas pirmās kārtas spēlē otrdien Francijas komanda Denkerkas "BCM Gravelines" savā laukumā ar 75:65 uzvarēja Zviedrijas vienību Norčēpingas "Dolphins".

 

Jau vēstīts, ka Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas pirmā posma B apakšgrupā "Ventspils" ar četrām uzvarām sešās spēlēs izcīnīja pirmo pozīciju. Pa trīs panākumiem izcīnīja Izraēlas vienība Haifas "Maccabi" un Vācijas komanda Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", bet ceturto vietu grupā ar divām uzvarām ieņēma Ukrainas vienība Južnijas "Himik". Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un atkal aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

 

LETA/Foto: bkventspils.lv