Martins Dukurs - Eiropas čempions, Tomasam 0,01 sekunde līdz bronzai
Citi sporta veidi

Martins Dukurs - Eiropas čempions, Tomasam 0,01 sekunde līdz bronzai

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs svētdien otro gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu, triumfējot Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā.

Martins Dukurs - Eiropas čempions, Tomasam 0,01 se...

Martins Dukurs otro gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempionu skeletonā.
Martins Dukurs otro gadu pēc kārtas kļūst par Eiropas čempionu skeletonā.

Divu braucienu summā Martins Dukurs par 0,20 sekundēm apsteidza krievu Sergeju Čudinovu. Savukārt trešo vietu ieņēma vēl viens Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,30 sekundes, otrajā braucienā sasniedzot identisku rezultātu ar Martinu Dukuru.

Latvijas un Krievijas sportistu pilnīgu dominanci noslēdza Tomass Dukurs, kurš finišēja ceturtajā vietā, summā Tretjakovam zaudējot tikai 0,01 sekundi. Tomass Dukurs pirmajā braucienā sasniedza ceturto rezultātu, bet otrajā sasniedza trešo labāko laiku, savam jaunākajam brālim un Tretjakovam zaudējot tikai 0,02 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs ar 1269 punktiem nostiprinājās pirmajā vietā. Otrajā vietu ar 1155 punktiem atrodas Tretjakovs, bet uz trešo pozīciju ar 1109 punktiem pakāpās Čudinovs. Tikmēr Tomass Dukurs ar 864 punktiem kopvērtējumā pakāpās uz devīto vietu.

Šosezon Martins Dukurs uz goda pjedestāla kāpis piecos no sešiem posmiem, bet viņa vecākajam brālim ceturtā pozīcija ir labākais rezultāts šosezon.

Tomass Dukurs Eiropas čempionātā ceturto vietu izcīnīja otro gadu pēc kārtas. Pērn viņš šo vietu ieņēma arī Pasaules kausa kopvērtējumā un Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi - pirmie četri līdz gadu mijai risinājās Ziemeļamerikā, bet nākamie četri notiek Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25.februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs - par labāko treneri.

LETA/Foto: AFP