Cauņa un Maskavas CSKA dramatiskā mačā iekļūst Eiropas līgas 1/8 finālā
Futbols
2011. gada 22. februāris, 23:34

Cauņa un Maskavas CSKA dramatiskā mačā iekļūst Eiropas līgas 1/8 finālā

Jauns.lv

UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā otrdien dramatiskā cīņā iekļuva Latvijas futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA komanda, divu spēļu summā pieveicot Grieķijas vienību Saloniku PAOK.

Abu komandu pirmajā spēlē izbraukumā CSKA uzvarēja ar 1:0, bet otrdien notikušā atbildes spēle Maskavā noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, kas divu spēļu summā Krievijas klubam ļāva triumfēt ar 2:1.

Cauņa maču atkal uzsāka CSKA komandas pamatsastāvā, nospēlējot līdz 62. minūtei. Rezultātu PAOK komanda atklāja četras minūtes pēc Cauņas nomainīšanas, kad pēc rupjas CSKA kļūdas aizsardzībā precīzi sita Zlatans Muslimovičs. Tomēr līdz pagarinājumam cīņa neaizkļuva, jo 80. minūtē CSKA ieguva iespēju izpildīt 11 metru soda sitienu - Vāgners Lavs savu iespēju neizmantoja, bet pirmais pie bumbas piesteidzās Sergejs Ignaševičs, ieraidot to vārtos.

Astotdaļfinālā CSKA spēkosies ar Portugāles komandu "Porto" vai Spānijas vienību "Sevilla". Šo abu komandu pirmajā spēlē "Porto" izbraukumā uzvarēja ar 2:1, bet atbildes cīņa notiks trešdien Porto.

Kā ziņots, Cauņa no Latvijas pagājušās sezonas čempionvienības "Skonto" CSKA komandai izīrēts uz četriem mēnešiem. Latvijas valstsvienībā Cauņa līdz šim aizvadījis 21 spēli, izceļoties ar četriem gūtajiem vārtiem. "Skonto" komandā Cauņa spēlēja kopš 2006. gada. 79 Latvijas čempionāta spēlēs viņš izcēlies ar 16 gūtajiem vārtiem.

Aizvadītajā sezonā CSKA komanda Krievijas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas.

Kā ziņots, uzvaru pirmajā UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē pagājušajā ceturtdien izcīnīja arī Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Polijas čempionvienība Poznaņas "Lech", kas ar rezultātu 1:0 pieveica Portugāles komandu Bragas "Sporting". Vienīgos vārtus šajā mačā guva tieši Rudņevs.

Šajā duelī atbildes spēle notiks ceturtdien.

LETA/Foto: AFP/LETA