Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem
Citi sporta veidi

Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien izvirzījās līderpozīcijā pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem.

Martins Dukurs līderis pēc pasaules čempionāta pir...

Martins Dukurs izvirzījies līderpozīcijā pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem
Martins Dukurs izvirzījies līderpozīcijā pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem

Jau vēstīts, ka Dukurs pirmo braucienu veica 51,18 sekundēs, kas bija labākais rezultāts, bet otrajā braucienā latvietis savu rezultātu uzlaboja, uzrādot laiku 50,67 sekundes. Divu braucienu summā Dukurs uzrādīja laiku minūte un 41,85 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Martins Dukurs par 0,11 sekundēm apsteidza vācieti Miči Haliloviču, bet pēc otrā brauciena latvieša pārsvars sasniedza jau 0,57 sekundes.

Trešajā vietā atrodas vēl viens Vācijas sportists Sandro Štīlike, kurš latvietim zaudē 0,70 sekundes.

Tikmēr Martina Dukura vecākais brālis Tomass pēc diviem braucieniem atrodas astotajā vietā, līderim zaudējot 1,35 sekundes.

Piektdien notiks trešais un izšķirošais, ceturtais brauciens, kas sāksies attiecīgi plkst.10 un 11.30.

Martins Dukurs pirms pasaules čempionāta tika uzskatīts par galveno sacensību favorītu. Sportists pēdējās divās sezonās uzvarējis Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātos, bet pērn izcīnīja otro vietu Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, šīs sezonas Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla viņš kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām.

Pasaules čempionāts pagājušajā gadā nenotika, bet līdz šim augstākais rezultāts latvietim ir 2008.gadā izcīnītā piektā vieta.

Pagājušajā sezonā Martins Dukurs uzvarēja arī Kēnigzē trasē notikušajā Pasaules kausa posmā.

Tikmēr Tomasam Dukuram šosezon uz goda pjedestāla izdevies kāpt tikai vienu reizi, turklāt tas izdevās pēdējā posmā, kurā viņš ierindojās uzreiz aiz sava jaunākā brāļa. Abi Dukuri uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem kāpa pirmo reizi karjerā.

Pasaules kausa kopvērtējumā šosezon Tomass Dukurs palika astotajā vietā, atkrītot no ceturtās pozīcijas, kuru viņš izcīnīja pērn.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs - par labāko treneri.

LETA/Foto: EPA/LETA