Uz pasaules čempionātu nebrauks Jekimovs
Hokejs

Uz pasaules čempionātu nebrauks Jekimovs

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks ir nosaucis galīgo spēlētāju sastāvu, kāds dosies uz pasaules čempionātu Slovākijā. Pēdējais "liekais" jau otro gadu pēc kārtas palika Roberts Jekimovs.

Uz pasaules čempionātu nebrauks Jekimovs...

Roberts Jekimovs jau otro gadu pēc kārtas tiek atskaitīts čempionāta priekšvakarā.
Roberts Jekimovs jau otro gadu pēc kārtas tiek atskaitīts čempionāta priekšvakarā.

Tāpat izlasē tiek gaidīts arī uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš turpina cīņu AHL izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Zīmīgi, ka Roberts Jekimovs otro gadu pēc kārtas paliek viens no pēdējiem aiz strīpas, jo pagājušajā sezonā viņš kopā ar Armandu Bērziņu, Oskaru Cibuļski un Maksimu Širokovu īsi pirms čempionāta tika atskaitīti no valstsvienības sastāva. Savukārt 2009. gadā Jekimovs pārliecināja trenerus par savu lietderību un piedalījās pasaules čempionātā.

Trešdien valstsvienībai tiks dota brīvdiena, bet ceturtdien Latvijas izlase dosies uz Vīni un tālāk ar autobusu uz Bratislavu. Sestdien, 30. aprīlī Latvijas valstsvienībai ir paredzēts pirmais mačs pasaules čempionātā pret vieniem no turnīra favorītiem, pagājušā gada pasaules čempioniem Čehijas izlasi.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā Slovākijā:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Māris Jučers;

Aizsargi: Artūrs Kulda, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Jēkabs Rēdlihs, Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks;

Uzbrucēji: Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš, Roberts Bukarts, Gints Meija, Ronalds Ķēniņš, Sergejs Pečura.

kasjauns.lv/Foto: LETA