Biedriņam būs atkal jauns treneris
Basketbols
2011. gada 28. aprīlis, 14:30

Biedriņam būs atkal jauns treneris

Jauns.lv

Latviešu centra spēlētāja Andra Biedriņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris vairs nebūs Kīts Smārts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Šīs sezonas NBA regulārajā čempionātā "Warriors" ar 36 panākumiem 82 spēlēs ierindojās 12. vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Kopš 1994. gada "Warriors" komanda izslēgšanas turnīrā ir spēlējusi tikai vienu reizi.

Smārts par "Warriors" galveno treneri kļuva šīs sezonas sākumā, kad amatā nomainīja Donu Nelsonu. Pirms tam Smārts septiņus gadus strādāja par komandas otro treneri. Pirms šīs sezonas Smārts ar "Warriors" komandu parakstīja līgumu uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

Kaut "Warriors" komanda Smārta vadībā šosezon izcīnīja par desmit uzvarām vairāk nekā pagājušās sezonas regulārajā čempionātā, tas nebija pietiekami, lai komandas īpašnieki Pīters Grubers un Džo Leikobs atstātu Smārtu galvenā trenera amatā.

Jau vēstīts, ka Nelsons pagājušās sezonas izskaņā kļuva par visu laiku uzvarām bagātāko treneri līgas vēsturē. Tagad Nelsons par trijiem panākumiem apsteidz līdzšinējo rekordistu Leniju Vilkinsu. 70 gadus vecajam Nelsonam ar "Warriors" vēl bija spēkā viena gada līgums par sešiem miljoniem ASV dolāru (2,9 miljoniem latu). Pēc līguma nosacījumiem, Nelsons turpina saņemt pilnu algu.

Nelsons, kurš trīs reizes ir atzīts par līgas labāko treneri, bet piecas reizes kā spēlētājs kļuva par līgas čempionu, pirmo reizi "Warriors" komandu trenēja laika no 1988. līdz 1995. gadam. Pēc tam viņš bija Milvoki "Bucks", Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks" galvenais treneris, bet 2006. gadā Nelsons atgriezās "Warriors" vienībā.

Tikmēr Smārts ir ļoti labi pazīstams Latvijas basketbolā, jo viņš vairākas vasaras palīdzējis Latvijas vīriešu basketbola izlasei. Smārts 2002. gada sezonu noslēdza kā Klīvlendas "Cavaliers" komandas pagaidu treneris, bet jau no nākamās sezonas bija "Warriors" komandas trenera palīgs.

Šīs sezonas NBA regulārajā čempionātā Biedriņš laukumā vidēji pavadīja 23,7 minūtes, kuru laikā guva 5,0 punktus, izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,9 pretinieku metienus.

Biedriņš potītes traumas dēļ nepiedalījās pēdējās 14 "Warriors" komandas spēlēs šīs sezonas regulārajā čempionātā.

LETA/Foto: AFP/LETA

­