Olimpiskais medaļnieks Šics cietis smagā avārijā
Citi sporta veidi

Olimpiskais medaļnieks Šics cietis smagā avārijā

Jauns.lv

Otrdienas vakarā smagā autoavārijā cietis Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieks kamaniņu sportā Juris Šics, apstiprināja sportista tēva brālis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics.

Olimpiskais medaļnieks Šics cietis smagā avārijā...
Juris un Andris Šici.
Juris un Andris Šici.

Avārija notikusi uz Inčukalna-Sēnītes šosejas nelabvēlīgos laika apstākļos, kad Šicam, atgriežoties mājās pēc treniņa, no sānu ceļa pēkšņi priekšā izgriezusies cita automašīna. Izvairoties no sadursmes, sportistam nācies nobraukt no ceļa.

"Viņam konstatēts atslēgas kaula lūzums un smaga mazā iegurņa trauma ar kaulu lūzumiem," pastāstīja M.Šics, piebilstot, ka samaņu kamaniņu braucējs nav zaudējis.

Pēc sadursmes otra mašīna atstājusi negadījuma vietu. "Viņa rokas un kājas ir veselas, nav cietušas, tomēr iegurņa traumas dēļ jau veiktas vairākas operācijas Gaiļezera slimnīcā," stāstīja M.Šics. "Patlaban tiek plānota viņa pārvešana no reanimācijas uz traumatoloģijas nodaļu."

M.Šics īpašu pateicību izteica cilvēkiem, kas ziedojuši asinis, jo pēc iegurņa traumām nepieciešams daudz asins pārliešanu. "Šis ir piemērs, kad pierādās donora asiņu nepieciešamība."

Speciālists prognozēja, ka J.Šics treniņus varētu atsākt pēc aptuveni diviem mēnešiem.

Juris Šics kopā ar brāli Andri izcīnīja otro vietu 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu divnieku sacensībās. Tāpat viņi šogad izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā.