Latvijas futbola izlase Gruzijā pārtrauc neveiksmju sēriju
Futbols
2011. gada 2. septembris, 22:20

Latvijas futbola izlase Gruzijā pārtrauc neveiksmju sēriju

Jauns.lv

Latvijas futbola izlase 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē piektdien izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica Gruzijas valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī Latvijas futbola izlasei bija pirmā uzvara kopš 2010. gada 7. septembra, kad tika pieveikta Maltas valstsvienība. Šajā laikā Latvijas futbolisti neuzvarēja septiņos mačos pēc kārtas.

Vienīgos vārtus mača 63.minūtē guva Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa.

Pēc šī mača Latvijas izlase 6.septembrī Rīgā spēkosies ar Grieķijas futbolistiem.

Spēlē ar Gruziju Latvijas izlasei ģimenes rakstura problēmu dēļ nepalīdzēja Artjoms Rudņevs, kurš gan varētu būt ierindā uz maču pret Grieķiju.

Savukārt saņemto brīdinājumu dēļ spēle Gruzijā bija jāizlaiž Jurijam Žigajevam, kamēr vārtsargs Aleksandrs Koliņko uz izlasi nevarēja ierasties dēļ aizņemtības klubā, bet Artjoms Rudņevs nespēlēja ģimenes apstākļu dēļ.

Pēc spēlēm ar Gruziju un Grieķiju Latvijas izlasei kvalifikācijas cikla ietvaros oktobrī paredzēts aizvadīt pēdējās divas spēles - savā laukumā pret Maltu un izbraukumā pret Horvātijas valstsvienību.

Citās F grupas spēlēs piektdien Grieķijas izlase ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Izraēlu, bet Horvātija viesos ar 3:1 (2:1) pārspēja Maltas valstsvienību

2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 17 punktiem septiņās spēlēs atrodas Grieķija, tai ar 16 punktiem septiņos mačos seko Horvātija, bet Izraēlas izlase ar 13 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Gruzijas valstsvienība ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs ieņem ceturto vietu, Latvijas izlase tikusi pie septiņiem punktiem septiņos mačos un zaudējusi reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram, bet pēdējā, sestajā, vietā atrodas Maltas izlase, kas joprojām cīnās bez punktiem.

Jau vēstīts, ka pavisam 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalās 51 Eiropas futbola valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz šī gada oktobrim, savukārt finālturnīrā, kas 2012. gada jūnijā notiks Polijā un Ukrainā, iekļūs visu deviņu apakšgrupu uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja.

Savukārt pārējo apakšgrupu otrās vietas ieguvējas pārspēlēs 2011. gada novembrī cīnīsies vēl par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru. Polija un Ukraina kā rīkotājas finālturnīram kvalificējušās automātiski.

Latvijas futbola izlases sākumsastāvs mačā ar Gruziju: Andris Vaņins, Kaspars Gorkšs, Oskars Kļava, Ritus Krjauklis, Deniss Ivanovs, Aleksandrs Fertovs, Aleksandrs Cauņa, Artis Lazdiņš (Oļegs Laizāns 88.min.), Aleksejs Višņakovs, Ivans Lukjanovs, Māris Verpakovskis (Edgars Gauračs 71.min.).

Kasjauns.lv/ LETA/Foto: LETA