Pludmales volejbolistes Minusa/Jursone vairs kopā nespēlēs
Latvijas labākais sieviešu pludmales volejbola pāris spēlēja kopā kopš 2005. gada.
Citi sporta veidi
2012. gada 8. jūnijs, 10:35

Pludmales volejbolistes Minusa/Jursone vairs kopā nespēlēs

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone vairs vienā pārī nespēlēs, oficiāli apstiprināja Minusa.

Abas sportistes bija plānojušas "šķirties" jau pēc neveiksmīgi aizvadītās pagājušās sezonas, tomēr starpsezonā ieguva Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) atbalstu un nolēma censties izmantot pēdējo iespēju kvalificēties Londonas Olimpiādei.

Ziemā abas pludmales volejbolistes divus mēnešus cītīgi trenējās, tomēr atkal tika piedzīvoti zaudējumi praktiski visās starptautiskajās spēlēs un zaudētas izredzes braukt uz Londonu. Par abu sportistu pēdējo kopējo turnīru kļuva pagājušajā nedēļā notikušais Eiropas čempionāts, kurā viņas atkal zaudēja visās trijās spēlēs.

"Eiropas čempionāts bija mūsu pēdējais turnīrs. Bijām vienojušies ar LOK, ka viņi mūs atbalsta līdz 20.maijam un tad tiek izskatīts jautājums par turpmākas palīdzības sniegšanu," pastāstīja Minusa. "Tomēr Kontinentālajā kausā izstājāmies, noteiktos punktus neizpildījām, un tagad mums būtu bijis pašām jāmeklē papildu līdzekļi, kas ir sarežģīti."

Kā ziņots, Latvijas dāmu vienīgās iespējas kvalificēties Olimpiādei bija caur Kontinentālo kausu, tomēr pusfinālā viņas jau pirmajā kārtā pārliecinoši zaudēja Polijai.

"Starpsezonā mazliet citādi sākām trenēties, jo mums savā brīvajā laikā palīdzēja treneris Aigars Birzulis, tomēr viņam primārais bija darbs ar Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu. Mums pacēlās individuālā meistarība, bet ne kopējā komandas spēle," Minusa skaidroja, kāpēc šosezon rezultāti tā arī neuzlabojās. "Ja treneris mums būtu varējis vairāk palīdzēt, būtu bijis labāk. Tomēr sapratām, ka prioritāte ir Mārtiņš ar Jāni."

Minusa atzina, ka lejupslīde sākusies pēc pagājušā gada pasaules čempionāta, kad sportistēm tikai pavisam nedaudz pietrūka, lai izkļūtu no apakšgrupas.

"Vislielākā sāpe ir par to, ka pērn netikām augstāk pasaules čempionātā. Ja būtu izkļuvušas no grupas, tas būtu bijis pirmais solis uz Londonu, tomēr tad praktiski viss arī tika sagrauts," atzina Minusa. "Protams, žēl ir arī par zaudējumu Kontinentālajā kausā, tomēr Polija pašlaik iegulda mežonīgus naudas līdzekļus jaunās paaudzes attīstībā un tāpēc arī ir rezultāts."

Minusa atzina, ka šajās divās sezonās viņa guvusi nenovērtējamu pieredzi un arī motivāciju strādāt tālāk jau kā trenerei.

Šosezon viņa vēl plāno uzspēlēt Latvijas Olimpiādē, kā arī vairākos Pasaules kausa posmos.

"Vēlos pāris reižu vienkārši izbaudīt Pasaules kausu atmosfēru, jo vienmēr galvenais bijis rezultāts," stāstīja Minusa.

Tāpat Minusa šovasar plāno kā trenere strādāt ar talantīgākajām 1994.gadā dzimušajām jaunajām volejbolistēm.

"Līdz šim viņām primāri nepievērsos, jo galvenā man bija pašas karjera, bet tagad pagriezīšu nostāju un visu vasaru strādāsim, gatavojoties gan pludmalei, gan arī ziemas sezonai," teica Minusa. "Volejbols ir dzīvesveids un no tā aprites es neaiziešu."

Minusa nevarēja pastāstīt par savas ilggadējās kolēģes Jursones nākamajiem plāniem.

"Viņa man teica, ka vēlas ziemā pamēģināt uzspēlēt ārpus Latvijas. Tāpat viņa beidzot varēs vairāk laika veltīt savai ģimenei," teica pieredzējušā pludmales volejboliste.

Minusa un Jursone vienā pārī startēja kopš 2005.gada. Viņu karjeras lielākie panākumi ir triumfs 2009.gada Eiropas čempionāta finālposmā, kā arī gadu vēlāk Eiropas meistarsacīkstēs izcīnītā piektā vieta.

LETA/Foto: cev.lu