Basketbols

Lietuvas basketbolisti pret Francijas izlasi piedzīvo otro neveiksmi olimpiskajā turnīrā

Jauns.lv

Otro zaudējumu Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā ceturtdien piedzīvoja Lietuvas valstsvienība.

Lietuvas basketbolisti pret Francijas izlasi piedz...

A apakšgrupas trešās kārtas mačā lietuvieši ar rezultātu 74:82 (21:25, 22:14, 9:20, 22:23) piekāpās Francijas izlasei, kas tika pie savas otrās uzvaras.

Lietuvas komandas rindās rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Martīns Počus, bet Lins Kleiza izcēlās ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Francijas izlases labā 27 punktus guva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" zvaigzne Tonijs Pārkers, bet ar 21 punktu izcēlās Nikolā Batums.

Nākamajos mačos sestdien Lietuva tiksies ar zvaigžņoto ASV komandu, bet Francijas izlase spēlēs pret Tunisiju.

Šobrīd A apakšgrupas kopvērtējumā ASV un Francijai ir pa divām uzvarām, Lietuva, Argentīna un Nigērija iekrājušas pa vienam panākumam, bet Tunisijas basketbolisti zaudējuši abās līdzšinējās spēlēs.

Savukārt B grupas trešās kārtas mačā Austrālija ar 81:61 (21:22, 28:11, 12:19, 20:9) pārspēja Ķīnu, sagādājot Āzijas pārstāvjiem trešo zaudējumu. Dubulti sāpīga šī neveiksme ķīniešiem ir tāpēc, ka pēc mača tikai ar komandas biedru palīdzību laukumu pameta vienības līderis Dzjaņliaņs Ji, kurš guvis ceļgala savainojumu. Tā nopietnība pašlaik līdz galam vēl nav apzināta.

B apakšgrupā pa divām uzvarām ir Krievijai, Spānijai un Brazīlijai, Austrālijai ir viens panākums, bet Ķīna un Lielbritānija cīnās bez uzvarām.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Pirms četriem gadiem Pekinā zelta medaļas izcīnīja ASV izlase, Spānija tika pie sudraba, bet bronzu ieguva Argentīna.

Kā zināms, Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

LETA