Martins Dukurs: domāju, ka Rīgas ''Dinamo'' šajā sezonā spēlē labāk
Skeletonists Martins Dukurs pastāstīja, ka nekādas paslēpes ar sāncenšiem viņš spēlēt negatavojas.
Citi sporta veidi

Martins Dukurs: domāju, ka Rīgas ''Dinamo'' šajā sezonā spēlē labāk

Jauns.lv

Patlaban spēcīgākais pasaules skeletonists Martins Dukurs, runājot par savu gatavību sezonai neviļus paudis salīdzinājumu ar Rīgas ''Dinamo'' hokeja komandu, kas šosezon spēlē labāk nekā pirms tam, taču labāk ir sākuši spēlēt arī pretinieki.

Martins Dukurs: domāju, ka Rīgas ''Dinamo'' šajā s...

''Daudz kas būs atkarīgs no tā, ko pārējie būs darījuši vasarā. Es domāju, ka Rīgas ''Dinamo'' šajā sezonā spēlē labāk nekā pagājušajā, bet tas ir izrādījies nepietiekami, jo labāk spēlē arī pārējie,'' sacīja divu pēdējo gadu pasaules čempions un triju pēdējo Pasaules kausa (PK) sezonu kopvērtējuma uzvarētājs, kurš uzskata, ka ir labi sagatavojies sezonai, kas startēs novembra sākumā, taču nekas nav prognozējams, jo nav zināms, cik labā formā ir sāncenši.

''Vasarā smagi trenējāmies, lai pavasarī būtu labi rezultāti. Plānu slēpties mums nav. Startēsim ar pilnu atdevi, skatīsimies, kas sanāks. Nekādi ekstra mērķi nav izvirzīti, vien vēlētos būt turpat virsotnē," klāstīja Dukurs.

Sezonas sākums Ziemeļamerikā nav ne liels pluss, ne mīnuss. ''Sezonas sākumā parasti ir vairāk spēka. Bet spēki tiek paņemti aklimatizējoties, tā ka tas droši vien ir pat labi, ka tas ir sākumā. Pēc tam, atbraucot uz Eiropu, var būt vieglāk. Cik garš, tik plats, jo tagad mēs lidojam uz Ameriku, bet pēc tam amerikāņi lidos uz Eiropu. Visiem vienādi grūti.''

Fiziskā ziņā jaunākajam no skeletonistiem brāļiem Dukuriem viss ir kārtībā, jo ceļgala trauma arī izārstēta. ''Esmu pat kripatiņu labāks, nekā biju šajā laikā pagājušajā gadā.''

Ir jaunas kamanas, kas ir pārbaudītas un nav lēnākas par iepriekšējām. Slidas gatavotas tepat Latvijā, Liepājā. ''Slidas esam sagatavojuši diezgan daudz, lai gan šo, gan nākamo sezonu būtu ko izmēģināt. Kopumā esam pasūtījuši 62 pārus, no kuriem jau desmit pāri ir izgatavoti,'' klāstīja Dukurs. Skeletonistus priecē arī vairāki jauni sponsori, piemēram, ''SMScredit.lv'' un ''Gustava beķereja''. Darbs norit pēc plāna un diezgan pamatīgi un kārtīgi. ''Plānotais piepildās.''

''Tagad braucu ar jaunajām kamanām, kuras mēģinu pielāgot un piebraukt. Krasu izmaiņu no iepriekšējām nav, Tomasa kamanām tās ir pamatīgākas.''

Pašreizējās kamanas ir uzlabotas – izmainītām vairākām niansēm, ar citiem materiāliem, aizpagājušajā sezonā izmantotās, bet pagājušās sezonas kamanas ir atstātas olimpiskajai sezonai.

Skeletonistiem visas nozīmīgākās sacensības notiks turpat, kur bobslejistiem, vien kādu dienu ātrāk. PK izcīņa startēs ASV novembra otrajā nedēļas nogalē Leikplesidā un turpināsies Pārksitijā, kā arī Vistlerā, Kanādā. Decembra otrās nedēļas nogalē Vinterbergā, Vācijā, būs pirmais posms Eiropā, bet līdz Ziemassvētkiem – arī Laplaņā, Francijā. Pirmajās trijās nedēļās 2013.gadā sportisti sacentīsies Vācijas trasēs Altenbergā un Kēnigszē, kā arī Īglsā, Austrijā, kur paralēli risināsies arī Eiropas čempionāts (EČ).

Pasaules čempionāts janvāra beigās un februāra sākumā notiks Sanktmoricā, Šveicē, pēc kura skeletonisti ieradīsies uz PK izcīņas pēdējo – devīto – posmu Sočos, gadu pirms olimpiskajām spēlēm šajā Krievijas trasē. ''Trase ir interesanta, taču ne tik bīstama un sarežģīta kā Vistlerā. Bet arī tai ir savi knifi,'' par Soču trasi zināms Dukuram, kurš tajā vēl nav braucis atšķirībā no brāļu Šicu kamaniņu divnieka un nu jau karjeru beigušā bobsleja pilota Edgara Maskalāna, kuri to darīja izmēģinājumos.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA