Martins Dukurs: Tomasa fiziskais progress dzen uz priekšu arī mani
Martinam Dukuram simtprocentīgi sagatavoties jaunajai sezonai patraucēja vasarā gūtais savainojums.
Citi sporta veidi

Martins Dukurs: Tomasa fiziskais progress dzen uz priekšu arī mani

Jauns.lv

Skeletonista Tomasa Dukura vasarā veiktais progress fiziskajā ziņā dzen uz priekšu arī viņa jaunāko brāli Martinu, pastāstīja šī brīža pasaules labākais skeletonists M.Dukurs.

Martins Dukurs: Tomasa fiziskais progress dzen uz ...

Jau pēc nepilnas nedēļas Latvijas skeletonisti dosies uz Ziemeļamerikā paredzētajiem Pasaules kausa pirmajiem posmiem, uzsākot pirmsolimpisko sezonu.

"Pirms jaunās sezonas konkrēti uzstādījumi par rezultātiem mums nav bijuši. Ir plāns un pie tā pieturamies," pastāstīja Martins Dukurs. "Mērķis bija normāli sagatavoties fiziski, kā arī pārtaisīt kamanas un sagatavot slidu komplektus, kas būtu arī Soču sezonai, lai tad nav lieki jātērē laiks un līdzekļi."

M.Dukurs gan piebilda, ka viņam optimāli sagatavoties sezonai traucējusi vasarā gūta trauma. "Kopumā gan plāns ir izpildīts un rezultāti ir neslikti. Tomēr šī trauma var nedaudz patraucēt vēlāk sezonas laikā, jo nebūs ielikta tik liela bāze fiziskajā ziņā. Šobrīd cenšos visu atgūt."

"Vasarā gan esmu labojis savu personisko rekordu ieskrējienā, bet vēl vairāk to ir labojis Tomass, pietuvojoties man. Tas mani dzen uz priekšu," teica sportists. "Neesam sliktākā līmenī kā pērn, tomēr galvenais ir, lai bāze ir stabila un pietiek visai sezonai. Pagājušajā sezonā tikpat kā nebija kritumu."

M.Dukurs tiek uzskatīts par pasaules otro labāko skeletonistu starta ieskrējienā aiz krieva Aleksandra Tretjakova. Latvietis atzina, ka šajā jautājumā Tretjakovs paliek viņa galvenais dzinulis. "Man jāmēģina viņu ķert rokā."

Kā ziņots, šosezon M.Dukurs plānojis braukt ar kamanām, kas tika taisītas pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm, tomēr toreiz netika izmantotas. Savukārt pagājušās sezonas kamanas, kurās tika uzvarēts praktiski visās sacensībās, uz gadu atliktas malā.

"Šī gada laikā ar kamanām nekas slikts nenotiks. Sliktāk būtu tieši, ja ar tām startētu arī šogad, jo trīs gados metāls slodžu dēļ sagurtu," teica sportists. "Kamana ir pārbaudīta un tagad nolikta malā, bet vajadzības gadījumā varēšu pie tās atgriezties. Jebkurā gadījumā uz Soču sezonu tiks taisītas vēl vienas kamanas un tad varēšu izvēlēties labākās."

Kā šīs sezonas galvenos uzdevumus M.Dukurs nosauca startus pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Soču trases iepazīšanu. "Tur galvenais nebūs rezultāts, bet gan svarīgi būs saprast lietas, kam pievērst uzmanību nākamajā vasarā."

"Soču trase nav tik grūta kā Vankūverā, bet ar knifiņiem. Diezgan ātra, ar garām uz zemām virāžām. Šādi tādi elementi esot interesanti, vairākās vietās jābrauc pret kalnu," M.Dukurs uzskaitīja pašlaik pieejamo informāciju par trasi, kurā pēc 15 mēnešiem būs jāstartē Soču olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Martins Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

M.Dukurs Pasaules kausa izcīņā triumfēja trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pauzes Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos aizvadītās sezonas Pasaules kausa posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bijis spiests samierināties ar sesto vietu.

LETA/Foto: EPA/LETA