Masaļskis: mērķis spēlēs pret Krieviju - protams, jāuzvar
Edgars Masaļskis pēdējā laikā ir daudz spēlējis KHL mačos, tomēr nu ir četras dienas atpūties un jūtas spēku pilns.
Hokejs
2012. gada 7. novembris, 19:31

Masaļskis: mērķis spēlēs pret Krieviju - protams, jāuzvar

Jauns.lv

Gaidāmajās pārbaudes spēlēs ar Krievijas otro izlasi Latvijas komandai galvenais būs atstrādāt treneru ieplānoto taktiku un sagatavoties februārī gaidāmajai olimpiskajai kvalifikācijai, sarunā sacīja Latvijas izlases un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Hantimansijskas "Jugra" vārtsargs Edgars Masaļskis.

Jau vēstīts, ka trešdien izlase aizvadīja pirmo ledus treniņu pirms piektdien un sestdien paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Krieviju. Tajā uz ledus devās visi izsauktie spēlētāji, izņemot aizsargu Gunti Galviņu, kā arī Mārtiņš Cipulis.

Masaļskis pēc treniņa pastāstīja, ka ir prieks atkal uzvilkt izlases kreklu un trenēties kopā ar Latvijas labākajiem spēlētājiem.

"Man sanāca četras brīvdienas bez ledus. Esmu atpūties un fiziski jūtos ļoti labi," sacīja vārtsargs.

Vaicāts par jaunajiem izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgiem amerikāni Tomu Kūlenu un bijušo izlases centra uzbrucēju Aigaru Ciprusu, Masaļskis sacīja, ka tas izlasei nākšot tikai par labu.

"Pēc pirmā treniņa grūti spriest, bet domāju - tas ir tikai uz labu. Kūlens ir ļoti izglītots taktiskajā ziņā, savukārt ar Aigaru daudzi ir kopā spēlējuši un labi viņu pazīst," izmaiņas treneru korpusā komentēja vārtsargs.

Tāpat Masaļskis ieskicēja komandas mērķus gaidāmajās pārbaudes spēlēs.

"Protams, ir jāuzvar. Jāpamēģina uzspēlēt to taktiku, ko no mums prasa un sagatavoties olimpiskajai kvalifikācijai - tas ir pats galvenais," atzina izlases vārtu vīrs.

Par kapteiņa un palīgu izvēli komanda vēl neesot domājusi, to noteikšot treneri. Visticamāk, katrā spēlē kapteiņa uzšuve būs citam spēlētājam.

Tāpat Masaļskis bija priecīgs par faktu, ka izlase pārbaudes spēles aizvadīs jauna dizaina formas kreklos.

"Kreklus klātienē vēl neesmu redzējis, tikai fotogrāfijas, bet izskatījās ļoti interesanti. Katrā ziņā izlases personāls ir malači, jo vecie krekli daudziem jau bija apnikuši un diezgan nolietoti," atzina Masaļskis.

Par savu līdzšinējo sezonu KHL spēlētājs sacīja, ka ir ļoti priecīgs par iespēju spēlēt daudz. Tas palielinot "hokeja apetīti" un viennozīmīgi esot labāk nekā sēdēt uz soliņa.

"Vai mani var saukt par "Jugra" pirmo vārtsargu? Domāju, ka nē, jo tik daudz spēļu aizvadīju Birjukova traumas dēļ. Uzskatu, ka šīs spēles nospēlēju ļoti labi, taču pēc pārtraukuma trenerim būs jāizlemj, kuram vārtsargam viņš vairāk uzticēsies," pauda Masaļskis.

LETA jau ziņoja, ka spēles ar Krievijas otro izlasi, kuru pārstāvēs KHL klubu spēlētāji pārsvarā līdz 24 gadu vecumam, "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti aizvadīs piektdien plkst.19.30 un sestdien plkst.17.30.

Spēlēm Latvijas izlase gatavojas šādos uzbrucēju virknējumos - Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums; Roberts Jekimovs, Vitālijs Pavlovs, Kaspars Daugaviņš; Ronalds Ķēniņš, Andris Džeriņš, Gints Meija; Raitis Ivanāns, Aleksejs Širokovs, Cipulis; Māris Bičevskis, Roberts Bukarts, Kaspars Saulietis.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauti 26 hokejisti. Viņu vidū ir 15 Rīgas "Dinamo" sistēmas spēlētāji.

Traumu dēļ šoreiz izlasei nespēs palīdzēt Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Bārtulis, Armands Bērziņš un Juris Štāls.

Pēc šīm spēlēm, no 13. līdz 15.decembrim, Latvijas izlase piedalīsies četru valstu turnīrā Francijā. Bez mājiniekiem francūžiem Latvijas izlases pretinieces būs Slovēnijas un Dānijas vienības.

Pēc tam, no 7. līdz 10.februārim, Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un vienu no pirmskvalifikācijas turnīra veiksminiecēm.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA