Martinam Dukuram trešā uzvara Pasaules kausa posmos
Pirmajos četros Pasaules kausa posmos Martins Dukurs ir izcīnījis trīs uzvaras un vienu otro vietu.
Citi sporta veidi

Martinam Dukuram trešā uzvara Pasaules kausa posmos

Jauns.lv

Iepriekšējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs skeletonā vīriešiem Martins Dukurs piektdien izcīnīja uzvaru Vinterbergas trasē Vācijā notikušajā jaunās sezonas Pasaules kausa ceturtajā posmā.

Martinam Dukuram trešā uzvara Pasaules kausa posmo...

Sezonas četros posmos latvietis līdz ar to svinējis trīs uzvaras.

Savukārt M.Dukura brālis Tomass Dukurs sacensības noslēdza piektajā vietā.

M.Dukurs pirmā brauciena startā uzrādīja otru labāko laiku, bet finišu sasniedza pēc 56,35 sekundēm, uzstādot jaunu trases rekordu. Viņš pēc pirmā brauciena par 0,14 sekundēm apsteidza otrajā vietā esošo Krievijas sportistu Aleksandru Tretjakovu.

Otrajā braucienā Dukurs pārsvaru prata kāpināt, atkal uzrādot otru labāko startu un finišu sasniedzot pēc 56,36 sekundēm. Divu braucienu summā viņš apsteidza Tretjakovu par 0,16 sekundēm.

Savukārt T.Dukurs ar trešo labāko starta laiku pirmo braucienu veica 56,91 sekundē, savam brālim piekāpjoties par 0,56 sekundēm. Viņš pēc pirmā brauciena bija sestais, bet otrajā spēja savas pozīcijas uzlabot, trasi veicot 56,98 sekundēs. Divu braucienu summā T.Dukurs brālim piekāpās par 1,18 sekundēm.

Trešajā vietā ierindojās Vācijas sportists Kristofers Grotērs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,90 sekundes, bet T.Dukuru apsteidza par 0,28 sekundēm.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Vistleras trasē notikušajā sezonas trešajā posmā pārtrūka M.Dukura piecu uzvaru sērija Pasaules kausa posmos, kad viņš piekāpās Vācijas sportistam Frankam Rommelam.

Tikmēr T.Dukurs uz goda pjedestāla kāpis divos no šīs sezonas četriem posmiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem M.Dukurs ir līderis ar 885 punktiem, bet T.Dukurs ar 786 punktiem no otrās pozīcijas atkāpies uz trešo vietu, palaižot priekšā Tretjakovu.

M.Dukurs kopš 2011.gada janvāra uzvarējis pēdējos 14 no 16 Pasaules kausa posmiem. Viņš Pasaules kausā uzvarējis 11 dažādās trasēs, ieskaitot Vinterbergu iepriekšējās trīs sezonās pēc kārtas.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā M.Dukurs kļuva par pasaules un Eiropas čempionu, kā arī Pasaules kausa ieguvēju. Savukārt viņa vecākais brālis T.Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija trešais, bet pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu.

Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada, un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pārtraukuma Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Astoņos aizvadītās sezonas Pasaules kausa posmos M.Dukurs svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bija spiests samierināties ar sesto vietu.

Kā ziņots, Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien izcīnīja 20.vietu Pasaules kausa posmā Vinterbergā.

Šosezon Pasaules kausā ieplānoti deviņi posmi, bet pasaules čempionāts tiks aizvadīts Sanktmoricas trasē.

LETA/Foto: AFP/LETA