Basketbols
2012. gada 17. decembris, 13:28

“VEF Rīga” fanu krekli šosezon tapuši sadarbībā ar mākslinieku Vladislavu Lakši

Jauns.lv

No šodienas, 17.decembra, tirdzniecībā pieejami Latvijas čempionvienības basketbolā “VEF Rīga” jaunie fanu krekli. To dizaina autors ir mākslinieks Vladislavs Lakše.

Kā Kasjauns.lv informēja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, iedvesmojoties no Lakšes līdz šim radītajiem darbiem tādiem projektiem kā jauniešu kustībai “Ghetto Games”, pasaules strītbola turnīram “Moscow Open” u.c., uzrunājām mākslinieku kļūt arī par Vefiņa 2012./13.gada sezonas kreklu autoru, piedāvājot līdzjutējiem skatījumu uz “VEF” caur Lakšes rokrakstu un turpinot tradīciju sadarboties ar jauniem un talantīgiem latviešu mākliniekiem unikālas VEF kreklu kolekcijas tapšanā. Pērnajā sezonā “VEF Rīga” kreklus radīja viens no izcilākajiem Latvijas jauno dizaineru zīmoliem MAREUNROL'S.

Vladislavs Lakše: “Sadarbība ar basketbola klubu “VEF Rīga” man bija īpaša tādēļ, ka pats esmu pabeidzis VEF basketbola skolu. Būdams akadēmiski izglītots mākslinieks, iemācījos savienot mākslu un basketbolu gan savā dzīvē, gan savos mākslas darbos. Pirmoreiz basketbols ienāca manos zīmējumos līdz ar “Ghetto baket” projektu, un tālāk šī tenedence savienot mākslu ar basketbolu tikai nostiprinājās, esmu noformējis daudzus basketbola pasākumus ārzemēs, bet  tieši Latvijā veidotie projekti ir visvairāk sirdij tuvi. 2012.gadā man  nozīmīgie notikumi  ir manas litogrāfijas iekļaušana Valsts Mākslas muzeja kolekcijā, “Ghetto Games” festivāls Ventspilī un kopīgais projekts ar basketbola klubu “VEF Rīga”.

Kopumā 2012./13/gada sezonā “VEF Rīga” līdzjutējiem būs pieejami trīs dažādi V.Lakšes dizainēti fanu krekli. Sākot no šodienas, 17.decembra, pirmo no tiem iespējams iegādāties “VEF Rīga” mājas spēlēs, kā arī kluba birojā, sagādājot saviem draugiem vai ģimenei lielisku dāvanu gaidāmajos svētkos.

Karlīna Timofejeva