Citi sporta veidi

Kamaniņu braucēji brāļi Šici 11. vietā PK posmā Leikplesidā

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici piektdien ieņēma 11. vietu Pasaules kausa (PK) pirmspēdējā posmā Leikplesidas trasē, ASV, informē organizatori.

Kamaniņu braucēji brāļi Šici 11. vietā PK posmā Le...

Divu braucienu summā Šici finišēja pēc minūtes un 29,623 sekundēm. Otrs Latvijas divnieks - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās 15. vietā 18 ekipāžu konkurencē.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri izcīnīja sesto uzvaru šosezon astoņos aizvadītos PK posmos un nodrošināja sev uzvaru sezonas kopvērtējumā. No uzvarētājiem Šici atpalika par 1,367 sekundēm, bet Gudramoviču/Kalniņu no pirmās vietas šķīra 2,541 sekunde. PK izcīņā sezonas kopvērtējumā Vendls/Arlts uzvarēja otro reizi karjerā.

Šiciem neveiksmīgs bija pirmais brauciens, kurā viņi uzrādīja tikai 16. rezultātu, bet otrajā Latvijas kamaniņu braucēji sasniedza trešo labāko rezultātu, kas ļāva pakāpties piecas vietas augstāk. Gudramovičs/Kalniņš pēc pirmā brauciena bija 10. vietā, bet otrajā uzrādīja 17. laiku.

Vendls/Arlts aiz sevis atstāja Peteru Pencu/Georgu Fišleru no Austrijas (+0,131), bet trešie bija itāļi Kristians Oberštolcs/Patriks Grubers (+0,301).

Vēlāk piektdien Leikplesidā startēs sievietes, kur dalībnieču vidū būs arī Elīza Tīruma, bet svētdien sezonas pirmspēdējais PK posms noslēgsies ar sacensībām vīriešiem un komandu stafeti.

Pasaules kausa posms kamaniņu braukšanā:

6. Metjū Mortensens/Prestons Grifals (ASV) +0,657

..11. Andris Šics/Juris Šics (Latvija) +1,367

..15. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (Latvija) +2,541

BNS