Hokeja izlasei pievienojies Dārziņš; atskaitīti Upītis, Biezais
Lauris Dārziņš varētu kļūt par vienu no Latvijas izlases līderiem.
Hokejs
2013. gada 15. aprīlis, 12:06

Hokeja izlasei pievienojies Dārziņš; atskaitīti Upītis, Biezais

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei, kas turpina gatavošanos gaidāmajam pasaules čempionātam, pievienojies uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet pārējo kandidātu rindās veiktas vairākas izmaiņas, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Dārziņš, kura pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda 4.aprīlī noslēdza dalību šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, no pirmdienas sācis kopīgus treniņus ar izlasi.

No pirmdienas ar izlasi vairs neturpina darbu vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais, Juris Upītis un Lauris Bajaruns, kā arī aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Savukārt viņu vietā uz izlases treniņnometni uzaicināti uzbrucēji Toms Hartmanis un Ēriks Ozollapa, kuri parādīja sevi no labākās puses tālāko kandidātu organizētajos treniņos pagājušajā piektdienā.

Pašlaik 25 gadus vecais Hartmanis šo sezonu uzsāka Kazahstānā, bet noslēdza Lielbritānijā. Viņš Latviju iepriekš pārstāvējis U-18 un U-20 izlašu līmenī.

Savukārt 25 gadus vecais Ozollapa pēdējās divas sezonas spēlējis Vācijas trešajā līgā, bet Latviju līdz šim pārstāvējis tikai U-18 līmenī.

Individuālus treniņus pēc operācijas turpina aizvadīt vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pats savas iespējas piedalīties čempionātā vērtējis kā 50 pret 50.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat, visdrīzāk, savainojumus nepaspēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts. Pilnīgas skaidrības nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē iepriekš izrādīja nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Latvijas izlase līdzšinējās četrās pārbaudes spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus - ar 3:4 un 0:1 viesos atzīts Čehijas izlases pārākums, bet savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēts Zviedrijai.

Arī nākamās divas spēles Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra gaitā Latvija aizvadīs "Arēnā Rīga" - 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA