Latvijas hokeja izlase pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs bez vairākiem līderiem
Latvijas izlase mačā pret Franciju spēlēs arī bez pirmās maiņas centra Jāņa Sprukta.
2013. gada 26. aprīlis, 11:19

Latvijas hokeja izlase pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs bez vairākiem līderiem

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlasei pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi, ieskaitot vārtsargu Edgaru Masaļski, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Gaidāmajā spēlē Latvijas izlase svētdien izbraukumā Ruānā tiksies ar Francijas valstsvienību. Izlases galvenais treneris Teds Nolans uz šo maču līdzi ņems 20 spēlētājus - divus vārtsargus, sešus aizsargus un 12 uzbrucējus.

Uz Franciju nedosies vairāki izlases līderi - Masaļskis, aizsargi Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Roberts Jekimovs.

Līdz ar to gaidāmajā mačā visiem uz vietu izlasē kandidējošajiem spēlētājiem būs iespēja pierādīt savu lietderību, bet komandas līderiem sniegta atpūta.

Masaļskis pašlaik turpina atveseļošanos no pārciestās meniska operācijas. Lai arī viņš aizvada pilnvērtīgus treniņus, nav zināms, kādā formā vārtsargs būs čempionāta laikā.

Sestdien no rīta Latvijas izlase izlidos uz Parīzi, no kurienes tālāk ar autobusu dosies uz spēles norises vietu Ruānu. Mačs svētdien paredzēts plkst.18 pēc Latvijas laika.

Pēc šīs mača izlasi papildinās aizsargs Artūrs Kulda, kuram noslēgusies sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Iespējams, ka viņš valstsvienībai pievienosies čempionāta norises vietā Helsinkos.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā tiks nosaukts otrdien, 30.aprīlī.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlei pret Franciju:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Māris Jučers (abi - Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Mārtiņš Porejs, Oskars Cibuļskis (abi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Hannoveres "Scorpions", Vācija), Agris Saviels, Jānis Andersons (abi - Kijevas "Kompanjon", Ukraina), Ralfs Freibergs ("Bowling Green State" universitāte);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs ("Red Ice", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("ZSC Lions", Šveice), Armands Bērziņš ("Kompanjon"), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Koba Jass (Kladno "Rytiri", Čehija), Kaspars Saulietis (Minskas "Junostj", Baltkrievija), Toms Hartmanis ("Braehead Clan", Lielbritānija).

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA