Krievijas hokeja izlase mača galotnē pieveic ASV valstsvienību
Krievijas izlase izrāva pārsvaru vārtu skaitā vien sešas minūtes pirms spēles beigām.

Krievijas hokeja izlase mača galotnē pieveic ASV valstsvienību

Jauns.lv

Trešo uzvaru trijās pasaules čempionāta spēlēs otrdien izcīnīja Krievijas hokeja izlase, kas Helsinku apakšgrupas spēlē ar rezultātu 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) pieveica ASV valstsvienību.

Krievijas hokeja izlase mača galotnē pieveic ASV v...

Pēc rezultatīvām pirmajām divām trešdaļām, kad komandas trīs reizes apmainījās vārtu guvumiem, trešā trešdaļa ilgstoši ritēja bez vārtu guvumiem, kaut pārsvars piederēja Krievijai un amerikāņi atbildēja vien ar retiem pretuzbrukumiem.

Tomēr 54.minūtē sākotnēji Jevgēņijs Medvedevs iestūma ripu vārtos pēc smagas cīņas vārtu priekšā, bet vēl pēc nepilnām divām minūtēm Aleksandrs Radulovs izmantoja vairākumu un nodrošināja uzvaru krieviem.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Aleksejs Tereščenko un čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Iļja Kovaļčuks.

Savukārt amerikāņiem ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās Pols Ščasnijs.

Kā ziņots, pirmajā Helsinku grupas spēlē otrdien Austrija ar 6:3 pieveica Latviju.

Grupas kopvērtējumā pēc trim spēļu kārtām pirmajā vietā ar deviņiem punktiem atrodas pašreizējā čempionvienība Krievija, par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem ir ASV un Slovākijas izlasēm.

Pa trim punktiem ir Francijas un Austrijas izlasēm, pie viena punkta tikusi Vācija, bet Latvija joprojām cīnās bez punktiem.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA, Foto: AFP/LETA