Citi sporta veidi
2013. gada 6. jūlijā, 18:14

Hamiltons uzvar otrajās F-1 kvalifikācijas sacensībās pēc kārtas

Jauns.lv

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītā posma - Vācijas "Grand Prix" - kvalifikācijas uzvarētāju sestdien kļuva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes GP" komandas un no "pole-position" sāks otrās sacīkstes pēc kārtas.

Hamiltons uzvar otrajās F-1 kvalifikācijas sacensī...

Sīvā cīņā Hamiltons par 0,103 sekundēm apsteidza pēdējo trīs sezonu pasaules čempionu un šīs sezonas kopvērtējuma līderi Sebastjanu Fetelu, bet trešais bija viņa komandas biedrs "Red Bull" rindās Marks Vēbers, kuram sekoja abi "Lotus" braucēji Kimi Raikonens un Romēns Grožāns.

No sestās pozīcijas startēs "Toro Rosso" austrāliešu braucējs Daniels Rikjardo, bet aiz viņa ceturtajā rindā būs abi "Ferrari" piloti Felipe Masa un Fernando Alonso. Savukārt rezultātus trešajā sesijā neuzrādīja "McLaren-Mercedes" braucējs Džensons Batons un vācietis Niko Hilkenbergs no "Sauber" vienības.

Tikmēr pārsteigumu sagādāja iepriekšējā posmā uzvarējušais "Mercedes GP" vācu pilots Niko Rosbergs, kurš nespēja iekļūt trešajā sesijā un startēs vien no 11.vietas.

Sacīkstes sāksies svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 132 punktiem joprojām ir Fetels, kurš par 21 punktu apsteidz tuvāko sekotāju Alonso. Savukārt trešais ar 100 punktiem ir Raikonens.

Savukārt Konstruktoru kausā "Red Bull" ar 219 punktiem ir līdervienība, bet 171 punkts ir "Mercedes". Trešo vietu komandu vērtējumā ar 168 punktiem ieņem "Ferrari".