foto: Vida Press
Septiņas populāras frizūras, kuras būs modē vienmēr
Aktrise Emma Robertsa.
2019. gada 5. septembris, 06:23

Septiņas populāras frizūras, kuras būs modē vienmēr

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Sekot un ievērot aktuālās modes tendences ir aizraujoši. Ar apģērbu un meikapu ir ērti, ātri un viegli izmainīt tēlu. Taču, ja runa ir par frizūras maiņu, process ir laikietilpīgāks, sarežģītāks un ar pamanāmām sekām. Lūk, matu sakārtojumi, kas ir klasiski, līdz ar to vienmēr aktuāli!

Klasiskā piksija

Ar matu guru Vidala Sasūna palīdzību 60. gadu supermodeles Tvigijas piksija matu griezums ir kļuvis par vienu no ikoniskākajiem matu sakārtojumiem. Tā ietekmi 90. gados nostiprināja princese Diāna un aktrise Demija Mūra, mūsdienās – aktrise Kristena Stjuarte un mūziķe Keitija Perija.

foto: ©National Pictures / TopFoto
Modele Tvigija.

Nekārtīgais shag

Haotiskais, apzināti nekārtīgais griezums vairākos līmeņos, kura uzdevums ir maksimālu uzmanību pievērst acīm, ir mileniāļu inovācija. Iztaisnots vai viegli lokains, tas ir ārkārtīgi universāls matu sakārtojums, kas turklāt nesagādās rūpes, lai to uzturētu.

foto: Vida Press
Aktrise Hloja Greisa Moreca.

Perfektais

Ponijs uz pieres ir lielisks un ērts paņēmiens ierastā tēla pilnīgai mainīšanai. Vienmēr klasisks būs perfekti gludais, gluži vai ģeometriskais griezums, piemērots biezu matu īpašniecēm un tām, kuras ir apveltītas ar pacietību ieveidot, taisnot un piekārtot.

foto: Vida Press
Modele Bella Hadida.

Bobs

Visu laiku klasiskākais un universālākais matu griezums ir bobs, kas garuma, matu biezuma, krāsas un līmeņu dēļ katrai izskatīsies atšķirīgi. Dažādi ieveidojams un pielāgojams sezonālajām modes prasībām.

foto: Vida Press
Aktrise Emma Robertsa.

Bez

Kādreiz dumpinieciskais griezums – gludi skūta galva –, pateicoties tādām slavenībām kā aktrisēm Sigurnija Vīvere, Demija Mūra un modelei Karai Delaviņjai, ir kļuvis par ilgtspējīgu klasiku. Drosmīga izvēle, kura nebūs piemērota visām.

foto: Vida Press
Aktrise Keira Naitlija.

Gari

Viena garuma mati ir griezums, kas nekad neizies no modes. Ideāli piemērots sakārtojums biezu matu īpašniecēm un tām, kurām patīk neierobežotās stailinga iespējas perfektās vai izspūrušās lokās, copēs, zirgastēs u. c.

foto: Xavier Collin/Image Press Agency
Aktrise Andželina Džolija.

Lokas

Attiecībā uz tekstūru dabiska izskata lokas pretstatā princešu viļņiem modē būs vienmēr. Izspūrušākas vai savāktākas, smalkas vai lielas – tās piešķir relaksētu un dabisku iespaidu.

foto: Matt Baron/REX/ Vida Press
Aktrise Mendija Mūra.