foto: instagram.com/benhopper
Fotogrāfs, kurš iemūžina sievietes ar dabisku padušu apmatojumu: "Tas var būt arī skaisti"
2019. gada 27. aprīlis, 05:42

Fotogrāfs, kurš iemūžina sievietes ar dabisku padušu apmatojumu: "Tas var būt arī skaisti"

Jauns.lv

Londonā dzimušais fotogrāfs Bens Hopers ir iemūžinājis vairākas sievietes, kurām labi redzams padušu apmatojums, un nosaucis šo projektu "Dabisks skaistums". Pēc mākslinieka domām, arī apmatojums var būt skaists, vēstī dailymail.co.uk.

Mākslinieka mērķis ir pierādīt, ka sievietēm nav obligāti jāseko sabiedrības standartiem, lai izskatītos pievilcīgi.

Hopers met izaicinājumu mūsdienu skaistuma ideāliem un demonstrē skaistu sieviešu fotogrāfijas, kurās viņas redzamas ar apmatojumu padusēs.

"Man patīk dabisks sieviešu skaistums. Uzskatu, ka tas var būt ļoti skaisti un dažkārt pat seksīgi. Mūsdienās ir jābūt ļoti spēcīgam raksturam, lai sieviete atļautos demonstrēt paduses, kurās kupli sazēlis apmatojums.

Interesējoties par šo tēmu, uzzināju, ka spiediens, ka sievietēm jāatbrīvojas no ķermeņa apmatojuma, sākās tādi uzņēmumi kā "Gillette" vēlējās paplašināt klientu loku. Un tagad lielākā daļa cilvēku vienkārši nespēj izturēt neskūtas sieviešu paduses. Tas ir lielisks mārketings," saka fotogrāfs.

Hopers apgalvo, ka viņš nemudina sievietes tagad mesties padušu matu ataudzēšanā, taču vēlas parādīt, ka var būt arī šāda izvēle, un to nevajadzētu aizmirst. Fotogrāfs vienkārši aicina pajautāt sev, kāpēc patiesībā atbrīvojamies no apmatojuma, aicina par to diskutēt.

Iepriekš Bens pats piedāvāja modelēm, aktrisēm un vienkārši draudzenēm kādu laiku ļaut ataugt padušu matiem, lai varētu viņas fotografēt, taču tagad viņu uzmeklē arvien vairāk sieviešu, kuras par šādu soli izšķīrušās jau agrāk un vēlētos piedalīties projektā.

Kaut arī fotogrāfa darbi ir saņēmuši daudz uzslavu, Hopers neslēpj, ka nācies dzirdēt arī kritiku. "Daudziem cilvēkiem tas patīk, bet daudzi to vienkārši nevar ciest. Ir bijis daudz strīdu.

Šajā projektā cilvēki pamanījuši, ka daudzas modeles ir slaidas, nogrimētas vai arī ļoti akcentētām uzacīm. Šāda modeļu izvēle man ir apzināta, lai būtu lielāks kontrasts, efekts. Jo, ja es jums jautātu, kādas sievietes, jūsuprāt, neskuj paduses, jūs taču nekad nedomātu, ka tā būs pārsteidzoši skaista modele. Tas ir stereotips, kuru vēlos izmantot, lai izraisītu spēcīgāku publikas reakciju," paskaidro fotogrāfs.

Ja vēlies aplūkot vairāk fotogrāfa Bena Hopera darbu vai tos iegādāties, skaties šeit: https://linktr.ee/benhopper