Jūgendstila restorāns Ambiente

Jūgendstila restorāns Ambiente

Jauns.lv

Pirms neilga laika Konventa sētā durvis vēris Ambiente – restorāns, kura galvenais mērķis ir jūgendstils ne tikai interjerā (veidojusi dizainere Liene Gotfridsone), bet arī ēdienkartē.

Par to, lai ēdienkarte atbilstu restorāna koncepcijai, rūpējas pavārs Māris Pastars. Tie, kuri agrāk apmeklējuši restorānu Otto Schwarz, atpazīs viņa rokrakstu, kaut arī Ambiente tas ir nedaudz citāds. Te uzsvars tomēr likts uz dažādiem 20. gs. sākumā bieži gatavotiem, baudītiem un īpaši to laiku simbolizējošiem smalkiem ēdieniem. Liela daļa ēdienu recepšu ir tieši no jūgendstila laika, piemēram, pildīts līnis, zivs vai gaļas ruletes (tajā laikā īpaši izplatīts ēdiens). Receptes rūpīgi pētītas un izmeklētas, ievērojot, kas pirms simt gadiem ēsts, kā ēdieni pasniegti un noformēti. Protams, šefpavārs rūpējas par to, lai ēdienkartei būtu arī mūsdienu pieskaņa un nianses.

Uzkodu sadaļā ir, piemēram, līdakas rulete ar dzērveņu želeju un mārrutku krēmu (Ls 4,90) un brieža gaļas desiņas ar dzērveņu sinepēm (Ls 4,90), veģetāriešiem un ne tikai viņiem noteikti jānomēģina plāni sašķērēti kartupeļi ar baravikām un arugulu (Ls 3,90). Otrajā stiprāku garšu cienītājiem ieteicams nogaršot cūkas fileju ar berztiem pelēkajiem zirņiem un melno plūmju mērci (Ls 6,50) vai alus mīklā panētu siļķes fileju ar karstajiem kartupeļu-gurķu salātiem (Ls 5,90), savukārt mūsdienu klasikas baudītājiem – pīles krūtiņu, pasniegtu ar brūkleņu mērci, seleriju un cukurzirņu biezeni (Ls 9,90). Saldajā populārākais ir maigs biezpiena krēms ar zemeņu mērci (Ls 2,90), tomēr noteikti vērts mēģināt arī šokolādes un melleņu kūku (Ls 3,50).

Vīna karte te nav pārspīlēti plaša, bet izveidota, ievērojot principu, ka savs ideālais kompanjons atrodams katram ēdienam. Vīni no visas pasaules, un daļa pieejama glāzēs (Ls 2,50), bet lielākā daļa pudelēs (Ls 9 – 129). Tāpat, protams, lieliska stipro dzērienu kolekcija, dažādi kokteiļi. Un kā gan bez kafijas!