Eksports
Restorāns Eksports nav radies teju tukšā vietā, tai jau ir sava vēsture. Vēl pirms pusotra gada soļanku un pārlieto mēli te bija iespējams baudīt brāļu Kugeļevu izpildīto padomju melodiju klasikas pavadījumā.
Taču suģestējošais skats, kas paveras uz jahtu piestātni un Pasažieru ostu fonā, šo sīko neērtību kompensēja ar uzviju. Protams, protams, rudenī tā ir tik romantiski smeldzīga ainava...
Restorāns Eksports
Pārskatot ēdienkarti, redzi eiropeisku klasiku un matemātiski vidējo menu – četras uzkodas visām gaumēm (Ls 4,20 – 6,90) četras uzkodu plates (Ls 5,90 – 10,90), trīs klasiski salāti, grieķu un Cēzara ieskaitot (Ls 3,50 – 6,90), trīs zupas (Ls 2,80 – 5,50), trīs pastas (Ls 4,40 – 5,90), ap 10 pamatēdieniem: gan cūkgaļa garšaugos, gan grilēts kazas siers ar brūkleņu mērci, gan liellopgaļas tornedos, gan sviestzivs fileja, strauta forele un tunzivs steiks (Ls 5,20 – 13). Deserti – četri, tostarp siera kūka un brilē krēms (Ls 3,40 – 4,50). Taču Artūrs tai piešķir virsvērtību – modernās Latvijas garšu. Vien žēl, ka pagaidām tik bikli. Patiktos, ja tas notiktu ar lielāku vērienu un pārliecību. Tad nebūtu žēl te pusdienot biežāk (kaut arī te ir pusdienu piedāvājums Ls 1,50 par zupu un Ls 2,50 par otru ēdienu).
Par vīna karti sakāms – bez pārsteigumiem, taču bārs ir plašs un, galvenais, tajā darbojas lietpratīgi bārmeņi ar Martini’s un BBāra skolu.
Īsumā: romantiska ainava, 80. gadu interjers kā vērtība, ne kičs, kvalitatīva virtuve un bārmeņa pakalpojumi.
Signe Šēnfelde, 100 labi padomi, Pastaiga.lv/ Foto: Mārcis Baltskars