Esmeralda Ermale atklās noslēpumu
“Aktieriem parasti ļoti kārojas ēdamie rekvizīti – viss uz skatuves šķiet daudz garšīgāks,” viesojoties raidījumā “Garšīgi dzīvojam”, tā vadītājam gardēdim un mūziķim Jānim Ozolam atklāja aktrise Esmeralda Ermale.
Raidījuma laikā viņa arī atklāja, kādas delikateses bija uz dzīru galda filmā “Pūt, vējiņi!” un kā bija tēlot Baibiņu – bārenīti, kuru pēc scenārija pie galda neaicināja.
Šo svētdien Esmeralda Ermale kopā ar Jāni Ozolu pagatavos četrus gardus ēdienus: jēra gaļas lodītes, tomātu, mocarellas un avokado siltos salātus, īrisu cepumus un upeņu bezalkoholisko karstvīnu
Ja vēlaties jau svētdien pagatavot šos ēdienus, tad laikus jāsagādā:
Īrisu cepumiem tev vajadzēs:
170 g sviesta
120 g cukura
2 olas dzeltenumi
50 g maltu mandeļu
100 g īrisu
220 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
150 ml piena
Jēra gaļas lodītes
4 personām vajadzēs:
450 g maltas jēra gaļas
400 g konservētu tomātu savā sulā
300 ml dārzeņu buljona
1 ķiploka daiviņa
4 ēdamkarotes eļļas
1 sīpols
1 tējkarote maltu koriandra sēklu
1 tējkarote maltu ķimeņu
1 tējkarote paprikas pulvera
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
2 ēdamkarotes svaiga koriandra
250 g kuskusa
Tomātu, mocarellas un avokado siltie salāti
2 personām vajadzēs:
250 g mocarellas siera
1 ēdamkarote kapātu garšaugu (pētersīļi, baziliks, koriandrs)
2 lieli gatavi avokado
400 g ķirštomātiņu
3 ēdamkarotes balzametiķa
6 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote kaltētu raudeņu
2 daivas ķiploka
Sāls un melnie pipari pēc garšas
Upeņu bezalkoholiskais karstvīns
2 personām tev vajadzēs:
300 ml upeņu sulas
Medus vai cukurs pēc garšas
2 kanēļa standziņas
6 krustnagliņas
Ingvera gabaliņš
½ citrona sulas
Rozīnes, 50 g
Mandeles, 50 g
Ko un kā gatavoja Jānis Ozols kopā ar Esmeraldu Ermali un kādus noslēpumus viņa atklāja, uzzināsiet šo svētdien, 23. februārī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojumu TV3 play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt internetā – portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/ Arī šajā reizē konkurss televīzijas skatītājiem – lielāka iespēja uzvarēt tiem, kas jau laikus būs Centrāltirgus mājaslapā izlasījuši interesantus faktus par tirgu un tā vēsturi. Pirmajam, kas pareizi atbildēs uz raidījumā uzdoto jautājumu, balvas no Rīgas Centrāltirgus.
Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš