Sākusies festivālu vasara! 4 radošas stila idejas. FOTO
Modele Beāte Stivriņa pagājušā gada Positivus festivālā.

Sākusies festivālu vasara! 4 radošas stila idejas. FOTO

Jauns.lv

Vasara ir pašā plaukumā, un tas nozīmē tikai vienu – klāt mūzikas festivālu sezona! Cilvēki uz tiem dodas, trīs iemeslu vadīti: baudīt mūziku, kārtīgi izklaidēties un labi izskatīties. Portāls Kasjauns.lv apkopojis aktuālākās festivālu modes tendences.

Sākusies festivālu vasara! 4 radošas stila idejas....

Radošs un individuāls – tā divos vārdos varētu raksturot festivālu ģērbšanās stilu. Uzdrīksties mūzikas festivālā uzvilkt kādu pārdrošu apģērbu vai aksesuāru, kuram ikdienā atrast piemērotu situāciju. Kad gan vēl, ja ne tagad? Arī festivālu mode mainās ik pēc vienas vai divām sezonām. „Melnajā sarakstā” iekļuvuši pagājušovasar tik populārie ziedu kronīši, ko diez vai vairs manīsi kādas sievietes galvā. Tāpat aktualitāti zaudējušas garas bārkstis, kas nokarājas no jakas vai somas, kā arī gumijas zābaki. Cerams, ka laiks saglabāsies labs un bez tiem varēs iztikt!

Bet kas tad ir modē? Esam apkopojuši 4 festivālu sezonas nozīmīgākās tendences!

Sportiski apavi

Līdz šim stilīgākie festivāla apavi skaitījās „Hunter” gumijas zābaki, bez kuriem iztikt grūti, ja slikto laika apstākļu dēļ pasākuma teritorija kļūst par nebeidzamu dubļu lauku. Lai arī gumijnieki nekur nav pazuduši, populārākas šogad ir sportiskas botas un kediņas. Tās ir ērtas, piemērotas jebkuriem laika apstākļiem, kā arī bauda šīs vasaras modernākās tendences godu. Īpaši stilīgs salikums – kleita vai svārki ar sportiska stila apaviem. Ja līdz šim tādu kombināciju neesi izmēģinājusi tikai tāpēc, ka kautrējies vai nevari iedomāties atbilstošu notikumu, tad tā ir lieliska iespēja to tomēr izdarīt.

Hilton impērijas mantiniece Nikija Hiltone ar draugu slavenajā Coachella festivālā šī gada aprīlī.
Hilton impērijas mantiniece Nikija Hiltone ar draugu slavenajā Coachella festivālā šī gada aprīlī.

Citādas galvas rotas

Arī šovasar spilgtākos aksesuārus jāliek galvā. Kaut arī pagājušās vasaras ziedu mānija modes pazinējos izraisījusi vieglu alerģiju, ir ļoti daudz citu variantu. Vajadzīga tikai bagāta izdoma! Apsien ap galvu tērpam pieskaņotu lakatiņu, atrodi bižutērijas veikalā matos ieliekamu ķēdīti vai izlīdzies vienkārši ar interesantu matu sprādzi. Čaklākās rokdarbnieces var pašas pagatavot sev kādu neaizmirstamu aksesuāru.

Pliks vēders

Modē jau labu laiciņu atgriezušies īsi topiņi, kuros izrādīt slaido vidukli. Atšķirībā no 90.gadiem, lielākais uzsvars ir nevis uz nabu, bet gan vidukļa šaurāko vietu. Īsos topus parasti kombinē ar svārkiem, biksēm vai šortiem, kam ir augstā jostasvieta, jo tie vizuāli pagarina kājas. Tā kā viduklis redzams tā tievākajā zonā, tad augums izskatās slaidāks.

Britu modele Aleksa Čanga atpūšas Glastonberijas festivālā, bet Alesandra Ambrosio – Coachella.
Britu modele Aleksa Čanga atpūšas Glastonberijas festivālā, bet Alesandra Ambrosio – Coachella.

Tievas lencītes

Šovasar modē nākušas daudzas lietas, ko pēdējoreiz redzējām 90. gados, tostarp arī brīvi krītošas kleitas un topi ar smalkām lencītēm. Tās piedod augumam smalkumu un gaisīgumu. Izvēlies plānus audumus, kas vējā pland. Tomēr, pirms izvēlies šādu tērpu, rūpīgi pārdomā apakšveļas izvēli, jo zem tā nevajadzētu būt redzamām krūštura lencītēm.

Kasjauns.lv / Foto: All Over Press