Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jaunas garšas piedzīvojumi izstādē "Riga Food"

Jaunas garšas piedzīvojumi izstādē "Riga Food"

Jauns.lv

Ar jaunām garšām, recepšu idejām un iespaidiem ir noslēgusies Baltijā lielākā pārtikas izstāde „Riga Food 2014”. Izstādes apmeklētāji „Dansukker” stendā kopā ar diviem izciliem šefpavāriem un konditoriem iepazina saldo pavārmākslu un plašo cukura sortimentu.

Jaunas garšas piedzīvojumi izstādē "Riga Food"...

Četru dienu garā izstāde pulcēja lielu interesentu skaitu pie „Dansukker” stenda, kurā uzstājās Latvijā zināmi šefpavāri un saldumu meistari. Apmeklētājiem tā bija lieliska iespēja papildināt savas zināšanas virtuves mākslā un iegūt vērtīgus padomus 20 dažādu cukuru pielietošanā.

„Visu savu mūžu konditorejā esmu izmantojusi parasto balto cukuru, taču saldumu meistare Liene Tomsone man ieteica pamēģināt cukura sīrupu, kas ir daudz labāk piemērots saldo ēdienu pagatavošanā,” pieredzē dalās izstādes apmeklētāja Linda Vanaga.

Savukārt delikatešu veikala „Gastronome” šefkonditors Jānis Večens norāda, ka saldo ēdienu un našķu pagatavošanai parasti pietiek ar balto cukuru. Tomēr, ja ir vēlēšanās izcelt garšas nianses un pārsteigt viesus nāksies izmantot dažas cukura viltības.

Izstādes apmeklētāji neslēpa savu izbrīnu par plašo cukura pielietojamību, gatavojot dažādus gaļas ēdienus. „Restorāna „Kaļķu Vārti” šefpavāra Raimonda Zommera ceptā pīles krūtiņa ar marinētu bumbieri, ķiršu ievārījumu un glazūras mērci bija vienkārši fantastiska. Nekad nebūtu domājis, ka putnu gaļu var šādi pagatavot,” iespaidos dalās Raitis Kalniņš.

„Dansukker” stendā bija izvietoti 20 dažādi cukuri ar padomiem kā tos vislabāk pielietot kulinārijā.

Visas šefpavāru un konditoru receptes, kuras tika pagatavotas izstādes laikā var izlasīt „ Dansukker” interneta mājaslapā.

Tēmas