Skaistuma nekad nav par daudz - izmēģini 5 paštaisītas gurķu maskas
foto: Shutterstock
Skaistums

Skaistuma nekad nav par daudz - izmēģini 5 paštaisītas gurķu maskas

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Gurķi nav domāti tikai ēšanai, bet arī skaistumam. Šaubu nav, tu jau esi skaista, tomēr skaistuma un veselības nekad nav par daudz. Izmēģini piecas vasarīgas skaistuma receptes ar gurķiem!

Skaistuma nekad nav par daudz - izmēģini 5 paštais...

Vispirms notīri ādu

Maska jāliek uz tīras ādas, tāpēc vispirms noņem kosmētiku, nomazgā seju vai arī aptuveni 10–15 minūtes veic tvaicēšanas procedūru. Tvaicēšanai var izmantot augus, kas satur rūgtvielas: kumelītes, margrietiņas, biškrēsliņus, pelašķus, ievu, ceriņu vai bērzu lapas un citus; aplej tos ar karstu ūdeni. Ja sejas āda nav pārāk jutīga, tvaicēšanas procesa laikā pār galvu pārklāj plānu lina dvieli. Vienlaikus vari spēlēties ar ziediem un lapām bļodā, lai atmirkst tavas sastrādātās rokas un nagi. Ja ūdens ir tik karsts, ka vari tajā ērti turēt rokas, tādā var tvaicēt arī jutīgu ādu.

Izbaudi gurķa vēsumu

Liec uz sejas gurķa šķēlītes, bet vislabāk – mizas. Gurķus vari sarīvēt uz rupjās rīves un tad likt uz sejas. Atstāj uz 10–15 minūtēm, atlaidies mierā un klusumā, aizver acis un atpūties. Šādi rīkojies, lietojot jebkuru masku.

Gurķim, ko liec uz sejas, jābūt vēsam, jo tāda maska būs ne tikai patīkama, bet arī sašaurinās asinsvadus. Gurķis sejas ādu nomierina, atpūtina, pabaro, atsvaidzina, mitrina, noņem tūsku un padara elastīgāku un mundrāku. Tas nodrošina ar vitamīniem un minerālvielām, mazina apsārtumu.

Citas maskas nedrīkst likt uz acīm, bet gurķi var un pat vajag likt uz pārpūlētām acīm, īpaši, ja ilgstoši jāsasprindzina redze, skatoties datora vai telefona ekrānā, kad aizmirstas mirkšķināt, lai acis apasarotu un mitrinātu. Acīm gurķis nekaitēs, jo tas nav alerģisks.

Liekot masku, neaizmirsti arī kaklu un dekoltē zonu. Kad sejas maska ir noņemta, gurķu putriņā izmīci rokas, uzsmērē to uz ceļgaliem un papēžiem – arī tie ir jāpalutina. Un atceries, ka sejas maska nav jāliek katru dienu, pietiks ar 1–3 reizēm nedēļā.

Ja esi sarīvējusi par daudz gurķu, diemžēl rīt tos vairs nevarēsi izmantot, pat ja uzglabāsi ledusskapī, jo gurķi ļoti ātri zaudē savu vērtību

Izmēģini kādu no šīm maskām!

Visas maskas gatavo vienādi: sastāvdaļas ieliec nelielā bļodiņā un rūpīgi samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu, ko klāj uz sejas.

Taukainai ādai

Tev vajadzēs: 4 ēdk. rupji rīvēta gurķa, 1 olas baltumu, 2 ēdk. biezpiena, 1 ēdk. skābas sulas vai 1 sarīvētu ābolu, vai citu skābu produktu, piemēram, sprīža tiesu rabarbera.

Ļoti iekaisušai ādai

Tev vajadzēs: 4 ēdk. rupji rīvēta gurķa, 1 ēdk. kukurūzas cietes, 1 tējk. auksta spieduma olīvu vai sezama eļļas.

Sausai ādai

Tev vajadzēs: 4 ēdk. rupji rīvēta gurķa, 1 olas baltumu, 2 ēdk. tīrkultūras vai jogurta bez piedevām, vai skābā krējuma, 1 ēdk. medus.

Nogurušai un gaišai ādai, kas jāsargā no saules

Tev vajadzēs: 4 ēdk. rupji rīvēta gurķa, 1 tējk. medus; var pielikt 1 olas baltumu.

Zināšanai

Medus baro ādu. Olas baltums labi savelk ādu, padarot to elastīgāku, un mazina grumbas. Tīrkultūra, jogurts bez piedevām vai skābais krējums ādu atbrīvo no atmirušajām šūnām, mazina niezi un iekaisumu.