Bērni
2023. gada 13. septembrī, 20:51

Izrakstoties no Rīgas Dzemdību nama, jaunā māmiņa saņem šokējošu ziņu - viņas zīdainis lauzis roku

Jauns.lv

Allažnieces Jolantas meitiņa Emma 10. augustā ģimenē ienāca kā ļoti gaidīts, bet priekšlaikus dzimis bērniņš. Nopietnas infekcijas dēļ pirmās septiņas dzīves dienas Emma pavadījusi Rīgas Dzemdību nama Intensīvās terapijas nodaļā, taču tad nolemts turpināt ārstēšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Tik ļoti gaidītā izrakstīšanas diena ģimenei negaidīti pārvērtusies par murgu, jo, gatavojoties pārbraucienam, atklājies, ka zīdainis guvis augšdelma lūzumu, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Izrakstoties no Rīgas Dzemdību nama, jaunā māmiņa ...

Jolanta nekavējoties salīdzinājusi rentgena uzņēmumus.

Pirmajā, kas veikts pēc bērna piedzimšanas, lūzums nav manāmas, taču otrajā, kas uzņemts izrakstīšanās dienā, tas redzams pat ar neapbruņotu aci.

Kā tas noticis, ārsts jaunajai māmiņai nav varējis atbildēt, taču viņai radušās aizdomas, ka trauma gūta medicīnas personāla nolaidības dēļ īsi pirms izrakstīšanās dienas.

"Izrakstīšanās dienā man zvana ārsts un saka, lai nākot augšā pie bērna," stāsta Jolanta. "Viņa man paziņoja, ka, bērnam ģērbjoties, kad kustināja viņas rociņu, viņa sākusi stipri raudāt."

Bērnam tika veikts rentgens, kurā nepārprotami bija redzams apakšdelma lūzums.

"Biju šokā un jautāju ārstam - kā kaut kas tāds varēja notikt? Arī ārste bija šokā un nevarēja to izskaidrot," saka bērna mamma.

Jolanta nekavējoties salīdzināja rentgenuzņēmumus. Pirmajā, kas izdarīts pēc bērna piedzimšanas, lūzums nav manāms, tomēr otrajā, kas izdarīts izrakstīšanas dienā, tas redzams pat ar neapbruņotu aci.

Sievietei radušās aizdomas, ka trauma varētu būt gūta medicīnas personāla nolaidības dēļ īsi pirms izrakstīšanas - kad jaundzimušo ievietoja inkaubatorā, tad varēja nejauši aizskart tā malu un traumēt roku.

Jolanta ar bērnu ar lauztu roku tika izrakstīta no dzemdību nama, taču nekādus paskaidrojumus un atvainošanos viņa nesaņēma.

"Es domāju, ka viņiem pienācās ar mani aprunāties, visu aprunāt, nevis tikai izdot man bērnu ar lauztu roku... nekādu kontaktu, zvanu, absolūti nekā," neizpratnē ir Jolanta, kura vērsusies ar sūdzību Veselības inspekcijā, lai situācija tiktu izmeklēta un citi vecāki ar šādām problēmām nesaskartos.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā video.