Skaistums
2022. gada 5. aprīlis, 07:24

Kas jādara, lai āda novecotu lēnāk - dermatoloģes ieteikumi

Jauns.lv

Uzturam ir liela nozīme tajā, kā izskatāmies, jūtamies un cik ātri novecojam. Ilgāk izskatīties jaunas vēlas visas sievietes, bet televīzijas sievietēm "STV Pirmā!" raidījuma "Māmiņu klubs" eksperte, ārste dermatoloģe Jana Janovska ir pārliecināta – jo vienkāršāks būs mūsu ikdienas uzturs, jo labāk.

foto: Shutterstock
Pareiza ādas kopšana ir svarīga, tomēr ādas izskatu ļoti ietekmē arī mūsu dzīvesveids.

Mūsu ādai vislabāk patiks tīri produkti – dārzeņi, augļi, olbaltumvielas – olas, zivis, baltā gaļa. Sarkano gaļu speciāliste sievietēm neiesaka ēst biežāk kā reizi nedēļā. Der uzmanīties arī ar piena produktiem, jo to sastāvā esošās skābes var stimulēt ādas iekaisumu, kā arī veicināt šķidruma aizturi un ādas pietūkumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Dermatoloģe Jana Janovska.

Ne tik tīkamas ziņas arī saldumu un citu ātro ogļhidrātu cienītājām – arī tie paātrina ādas novecošanās procesu, jo īpaši vasaras sezonā, kad āda papildus cieš no saules iedarbības. Saviem pacientiem daktere mēdz ieteikt: “Ja patiešām vēlaties to pasta carbonara, apēdiet to svētdienā, izbaudiet! Bet nedēļas laikā pieturieties pie veselīgākas ēšanas rutīnas, uztveriet, ka tas ir tāds pats darbs, kā jūsu tiešie pienākumi.”

Cilvēkiem, kas ir pašā veselīgāka dzīves veida ceļa pašā sākumā, daktere iesaka ieviest trīs pavisam vienkāršas lietas – pietiekami izgulēties, vismaz 20 minūtes dienā pavadīt aktīvā kustībā un sakārtot savu emocionālo pasauli, norobežoties no negatīvām domām un cilvēkiem.