Mode
2022. gada 21. marts, 16:53

Modes zīmols "Loro Piana" reaģējis uz traci, ka Putins nēsā viņu ražotu jaku par teju 13 tūkstošiem

Jauns.lv

Lielu ažiotāžu sociālajos tīklos sacēla Krievijas prezidenta Vladimira Putina parādīšanās propagandas koncertā Lužņiku stadionā. Brīdī, kad Krievijas ekonomika ir tuvu sabrukumam, šīs valsts vadītājs uzstājās luksusa zīmola "Loro Piana" jakā, kas maksā teju 13 000 eiro.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizvadītajā piektdienā ar uzrunu uzstājās koncertā, kurš bija sarīkots valsts režīma atbalstam. Viņš akcentēja iespējamo iemeslu, kāpēc Krievija iebrukusi Ukrainā (tas noticis, lai glābtu cilvēkus no genocīda), un izplatīja nepatiesu vēstījumu par Krievijas panākumiem kaujās.

Putins stāvēja Lužņiku stadionā, ģērbies itāļu zīmola "Loro Piana" jakā, kas maksā teju 13 000 eiro, neraugoties uz to, ka viņa vadītās valsts ekonomika šobrīd brūk Rietumvalstu sankciju dēļ.

Viņš vērsās pie sanākušajiem Krievijas iedzīvotājiem, kuri vicināja karogus un plakātus ar burtu "Z", kurš ir kļuvis par simbolu iebrukumam Ukrainā. Krievijas prezidenta tēls pārsteidza daudzus – viņa apģērbs drīz vien sāka raisīt plašas diskusijas sociālajos tīklos. Apņēmīgākie pat sagatavoja un aicināja parakstīt petīciju, aicinot modes namu "Loro Piana" nekavējoties publiski komentēt Putina sākto karu un pieprasīt, lai Krievijas prezidents vairs nevalkā viņu radīto apģērbu. Aktīvisti sacīja: ja modes nams klusēs, tas šādā veidā atbalstīs Putina darbības un viņu zīmola reputācijai tas noteikti godu nedarīs.

Sākoties spriedzei sociālajos tīklos, zīmols reaģēja teju zibenīgi. "Loro Piana" dibinātājs Pjērs Luidži Loro Piana itāļu laikrakstam "Repubblica" sacīja, ka zīmols jau "ir sācis rīkoties, lai distancētos no Putina un izrādītu solidaritāti Ukrainai, kopā ar pārējo Eiropu vienojoties tajā pašā skatījumā uz cilvēku traģēdiju, ko viņi pašlaik pārdzīvo”. Tiek piebilsts, ka "Loro Piana" un citi luksusa preču grupai LVMH piederošie modes nami kopš marta sākuma pārtraukuši preču piegādi Krievijai un uz nenoteiktu laiku slēguši tur savus veikalus. "Manuprāt, Putina jaka ir sen iegādāts pirkums, bet tāpat arī uzskatu, ka tas ir sīkums, salīdzinot ar kara traģēdiju," komentēja uzņēmējs.

"Mēs kā uzņēmums esam pilnībā solidāri ar LVMH koncerna pozīcijām. Ir skaidrs, kurā pusē mēs esam izvēlējušies būt. Es nejūtos vainīgs par to dūnu jaku, kas bija uzvilkta uz skatuves, bet es domāju, ka Putinam vajadzētu padomāt par to asinspirti, ko viņš veic ar Ukrainas iedzīvotājiem." Tiek ziņots, ka jau kopš Krievijas kara Ukrainā sākuma modes nams ir atbalstījis Ukrainu un tās iedzīvotājus, ziedojot dažādām palīdzības organizācijām. Līdz šim viņi ir saziedojuši jau 5 miljonus eiro.

"Palīdzība iedzīvotājiem šobrīd ir vissvarīgākā," sacīja Loro Piana. "Ukraiņi saņem visu mūsu morālo un praktisko atbalstu."