foto: Linda Lauva
Pikniks pie jūras. Vides dekoratores Baibas Prindules-Rences idejas
Kāpās aizvējā vienmēr var sarīkot pikniku.
Dzīvesstils
2021. gada 10. septembris, 18:24

Pikniks pie jūras. Vides dekoratores Baibas Prindules-Rences idejas

Baiba Prindule-Rence

Žurnāls "OK!"

Tik grezna dienvidu vasara, kādu baudījām šogad, ir pelnījusi, lai to pavada ar skaistu pikniku pie jūras. Stāsta un iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kur latvietis iet pirmām kārtām, kad viņam ir brīvs laiks un gribas saelpoties svaigu gaisu? Protams, pie jūras! Pie svētās, mīļās, labās jūras. Pēc tam visi jūtas labāk un ir kārtīgi izpurināti. Tāda varena spēka priekšā atkāpjas sliktās domas un pārdzīvojumi. Ja neesi dabūjis sejā vēju un sabēris visās drēbju vīlēs smiltis, tu neesi bijis pie jūras.

foto: Linda Lauva

Bet kāpās aizvējā vienmēr var rīkot pikniku. Būs vajadzīga viena liela, zila sega, daži mīksti spilveni, daži ērti pludmales krēsli, grāmata (jo te kaut kā labāk lasās), grozs ar dažādiem kārumiem (jo būsiet šeit vairākas stundas), glīti trauki un zivis.

foto: Linda Lauva

Pie jūras ir grēks neēst zivis! Tam noteikti jābūt zivju piknikam. Šeit iederas arī citas jūras veltes, bet ārā apetīte lielāka, tāpēc grozā var salikt, ko vien kāro sirds.

foto: Linda Lauva

Kā dabisks dekors jūras piknikam piestāv kāds izskalots un saules izbalināts koks, uz kura pēc tam žāvēt samērcētās bikses. Jāuzslien arī pašiem sava bura kāpas galā, lai var izmērīt vēja stiprumu. Ko vēl? Vēl var paņemt lielu saulessargu, zem kura pasnaust, ja ir par daudz gaismas.

foto: Linda Lauva

Ejiet, ļaudis, pie jūras!

Pie jūras labi izskatīsies viss plandošais un gaisīgais. Tāpat kā gaiši un zilgani toņi.

foto: Linda Lauva

Jūra ir skaista, tāpēc integrē visu apkārtesošo savos mazajos svētkos, lai saplūstu vienā noskaņā.

Jūs kopā esat jūra, to atceries.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās