foto: Visitaluksne.lv
Romantiskākās un noslēpumainākās Latvijas "grēka" jeb Mīlestības saliņas. TOP5
Latvijā ir vairākas romantiskas salas, kuras nosauktas Mīlestības vārdā, kurās jau sen kā tiek teikti mīlestības zvēresti, notiek slepeni randiņi un meklēti kaisles augļi. Sava Mīlestības saliņa ir arī Alūksnes ezeram.
Attiecības
2021. gada 14. februāris, 05:58

Romantiskākās un noslēpumainākās Latvijas "grēka" jeb Mīlestības saliņas. TOP5

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Valentīndienas noskaņās Jauns.lv piedāvā ceļojumu pa Latvijas mīlestības salām, kurās var ne tikai divvientulībā izbaudīt romantiskus mīlas sapņus, bet arī kuras ir teiksmainu leģendu apvītas. Visslavenākā Latvijas Mīlestības saliņa ir Daugavgrīvā, bet tādas sastopamas arī Alūksnē, Ķemeros, Saldū un Viesītē. Savukārt Preiļos ir pasaulē pirmo mīlnieku vārdā nosaukta sala.

Mīlestības saliņas sastopamas visā Latvijā – vienā vietā tās ir kā slepenu randiņu vietas, citviet atkal kā mīlas zvērestu došanas vietas vai romantisku stāstu pieminekļi. Jauns.lv ielūkojās ievērojamāko valsts Mīlestības salu vēsturē un leģendās.

Mīlestības saliņas savus nosaukumus ieguvušas dažādu iemeslu dēļ. Vienviet tur ar zvejniekmeitām tikās tuvējā garnizona karavīri, citviet tur nokrita brūtgāna cepure. Kādā vietā arī uzstādīts mīlestībai veltīts kapakmens, bet Latvijas otrā malā – mīlestībai veltīts metāla pinums sirds formā. Savukārt reiz slavenākajā Latvijas kūrortā romantikas cienītājus izklaidēja Rīgas radiofons. Toties Latgales pusē uz salas varēja atrast ne tikai Ādamu un Ievu, bet arī paradīzes ābolus.

Nākamā lapa: Daugavgrīvas zaldātu un Bolderājas zvejniekmeitu randiņu vieta