Skaistums
2021. gada 12. janvāris, 05:06

Krunciņas acu zonā, tumši loki, pietūkums: cik maksā specializētā kosmētika un gadžeti lietošanai mājās

Una Ulme

Žurnāls "OK!"

Krunciņas, tumšie loki, pietūkums ir raksturīgākās acu zonas problēmas, kas nodod ne tikai vecumu, bet arī norāda uz tavu dzīvesveidu un signalizē par dažādām slimībām. Skaidrojam, kā tās novērst un cik lielā mērā var palīdzēt specializētā kosmētika.

Āda acu zonā ir visplānākā, tajā faktiski nav zemādas tauku slāņa, tāpēc pirmās novecošanās pazīmes parādās tieši tur. Acu zona ir arī pakļauta mīmikas kustībām un mirkšķināšanai, kas dienā notiek aptuveni 15 tūkstošus reižu. Acu muskulatūra tiek noslogota nepārtraukti – arī pie datora, lasot, rakstot, un to nelabvēlīgi ietekmē UV starojums, vides piesārņojums, viedierīču zilā gaisma. Tāpēc mēs tik bieži saskaramies ar terminu “nogurušas acis”, un to nenoslēps neviens brīnumlīdzeklis. Palīdz kvalitatīva atpūta, sabalansēts uzturs un rūpīga ikdienas kopšana.

Krunciņas

Sīkās krunciņas acu zonā samērā labi var izlīdzināt, regulāri lietojot atbilstošu kosmētiku. Primārais uzdevums ir mitrināšana, kā arī aizsardzība no saules un nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Ļoti labu efektu dod krēmi ar hialuronskābi, kas piesaista mitrumu un vizuāli izlīdzina smalkās līnijas. Pēc 30 gadu vecuma, kad palēninās šūnu atjaunošanās procesi, jāraugās pēc speciāliem pretnovecošanās produktiem. To sastāvā ir aktīvās vielas un antioksidanti, kas piedalās ādas atjaunošanas procesos. Reizi nedēļā ieteicams lietot tonizējošas un barojošas acu maskas. Kad šķiet, ka ar kosmētiku ir par maz, ieteicams doties pie dermatologa, kurš novērtēs ādas stāvokli un ieteiks pareizāko risinājumu krunciņu korekcijai. Izplatītākās procedūras ir biorevitalizācija, botulīna toksīna injekcijas un dažādas aparātprocedūras.

Bamboolaser BL acu kontūru atjaunojošs krēms. Inovatīvā sastāvdaļa Pentavitin piesaista ūdeni un mitrina, pienskābe uzlabo ādas elastību, antioksidanti, augu eļļas un aktīvās vielas stimulē kolagēna un elastīna sintēzi, sniedz liftinga efektu. Ieteicams lietošanai kopā ar Bamboolaser LED gaismas ierīci. Maksā 34 EUR (30 ml).

foto: Publicitātes foto

AlgoTime Expert intensīvs grumbiņu aizpildītājs. Sastāvā esošās jūras augu un hialuronskābes pildošās sfēras pakāpeniski uzbriest pēc nonākšanas saskarē ar ādu, palielinot savu apjomu un aizpildot grumbiņas. Koriģējoši pigmenti palīdz neizgaismot ādas nepilnības. Maksā 27,99 EUR (15 ml).

foto: Publicitātes foto

Meder Beauty Science Blepharo Rich acu krēms. Sastāvā esošie peptīdi organiskās eļļas un probiotikas mitrina ādu, sargā no ārējās vides iedarbības un palīdz izlīdzināt krunciņas. Ar pretnovecošanās iedarbību. Maksā 96 EUR (30 ml).

foto: Publicitātes foto

Madara Time Miracle Hydra Gel acu maska. Formula ar hialuronskābi, miežu hidrolātu un zīdkoka mizas ekstraktu intensīvi mitrina un nostiprina ādu, atsvaidzina, sniedz liftinga efektu. Hidrogela tekstūra nodrošina aktīvo vielu iekļūšanu dziļi ādā. Maksā 6,90 EUR (viens pāris).

foto: Publicitātes foto

Payot Roselift Collagene acu plāksnītes. Satur kolagēnu stimulējošu peptīdu, izlīdzina krunciņas un padara ādu starojošu, palīdz mazināt pietūkumu un nogurumu ap acīm. Maksā 47,99 EUR (10 gab.).

foto: Publicitātes foto

Tumšie loki un maisiņi zem acīm

Šī ir salīdzinoši grūti risināma problēma, un primāri jāapzinās tās cēloņi, no kuriem izplatītākie ir ģenētika, veselības stāvoklis, dzīvesveids un novecošanās procesi. Ja iemesls ir šķidruma aizture un pietūkums novērojams tikai no rītiem, labu efektu sniegs acu zonas pašmasāža un speciālu drenējošu produktu izmantošana. Lieliski darbojas arī masāžas ar ledus gabaliņiem (sasaldēta pētersīļu tēja) un atvēsinošas acu maskas vai dažādu gadžetu izmantošana, piemēram, kvarca masāžas rullītis, kuru es turu ledusskapī.

Nereti iemesls maisiņiem zem acīm ir sasprindzis kakls un līka mugura, kas traucē normālu asinsriti un limfas atteci. Tāpēc jāpievērš uzmanība stājai un sēdus pozīcijai. No rīta ieteicams izstaipīties, izapļot kaklu un plecu zonu un arī dienas laikā izkustēties, lai atbrīvotu saspringumu šajās zonās. Ja traucēta limfas attece kopumā, sejas masāža vien nepalīdzēs, tā jāveic visam ķermenim. Lielisku rezultātu sniegs vakuummasāža, limfodrenāža un regulāras fiziskās aktivitātes. Gan izskatam, gan mundrumam par labu nāks atspirdzinoša rīta kontrastduša. Izplatīts tumšo loku cēlonis ir stress un nogurums, tāpēc centies ieplānot laiku atpūtai, kvalitatīvam miegam, kā arī atturies no šķidruma lietošanas vakarā.

MartiDerm Platinum acu korektors. Dienas un nakts formula palīdz efektīvi risināt tumšo loku problēmu. Aktīvā viela EGCG no zaļās tējas lapām uzlabo limfas atteci un novērš pietūkumu. Maksā 36 EUR (2x 19 ml).

foto: Publicitātes foto

GMT Natura Concept prettūskas gels acīm. Sastāvā esošie augu ekstrakti stimulē limfas un venozo atteci. Samazina audu tūsku, izlīdzina ādas toni un uzlabo ādas struktūru un elastību acu zonā. Maksā 37 EUR (30 ml).

foto: Publicitātes foto

Shiseido Waso Eye Opening esence acu zonai. Sniedz atvēsinošu sajūtu, samazina pietūkumu un uzlabo nogurušās acu zonas izskatu. Sastāvā esošās perlamutra daļiņas koriģē krāsu tumšajiem lokiem ap acīm. Maksā 36,99 EUR.

foto: Publicitātes foto

ISDIN K-Ox Eyes krēms ādai ap acīm. Sastāvā esošais K vitamīna oksīds kombinācijā ar hialuronskābi un aktīvajām vielām samazina pietūkumu, izgaismo tumšos lokus un uzlabo ādas elastību. Maksā 43 EUR (15 ml).

foto: Publicitātes foto

Gadžeti mājas lietošanai

Payot Cinka masāžas rullītis palīdz atmodināt ādu no rītiem, piešķirot svaigumu un mazinot pietūkumu. Regulāras masāžas uzlabo ādas elastību. Maksā 20 EUR.

foto: Publicitātes foto

Kvarca rullītis sejai. Acu zonai paredzēts mazākais rullītis, kas stimulē limfodrenāžu un limfas cirkulāciju, novēršot pietūkumu. Maksā 10 EUR.

foto: Publicitātes foto

Dermasonic Ultimate Eye ARTISTRY™. Mikromotora vibrācija nodrošina veselīgu ādas stimulāciju, uzlabo krēmu sastāvdaļu nokļūšanu dziļāk ādā, pastiprinot to efektu. Maksā 73,75 EUR.

foto: Publicitātes foto

 

Tēmas