Dzīvesstils
2020. gada 5. decembris, 18:35

Kā iekārtot mājīgu guļamistabu: dekoratores Baibas Prindules-Rences idejas

Baiba Prindule-Rence

Žurnāls "OK!"

Ja ļoti negribas atlaist vasaru un rudeni, mēģini to paturēt savā tuvumā. Un kur nu vēl drošāka vieta kā guļamistaba. Saules izbalinātā salmu tonī. Iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.

Atgriežoties tendencēm, pelēko nomaina smilškrāsa. Mums, latviešiem, tā ir mīļa un pazīstama, es teiktu, saprotama krāsa. Bēšīga. Kopš ceļojuma uz Indonēziju un Austrāliju man šī krāsa ir kļuvusi par ceļojuma atsauci. Pašai guļamistabā karājas salmu soma no Bali un melnbalts pleds no Austrālijas.

foto: Shutterstock

Idejas mājīgai guļamistabai:

* Guļamistabas stūrakmens ir gulta, tāpēc primāri domā par to. Sajūtu, kāda būs istabā, noteiks gultasveļas krāsa un faktūra. Miksē divus gultasveļas toņus kopā, piemēram, smilškrāsu un melnu.

* Lai ir daudz spilvenu, tas veido apjomu gultas galvgalī un pareizu proporciju. Jo lielāka gulta, jo vairāk spilvenu.

* Gultas gals. Tam nav obligāti jābūt saistītam ar gultu. Šī ir interesanta atziņa, ko esmu ieguvusi, veidojot dažādu guļamistabu iekārtojumus. Jūs varat iegādāties parastu gultas rāmi un par galvagali domāt pēc tam. Man mājās gultas galā ir finiera plāksne. Vēl galvgali var veidot no lietotiem, pastāvējušiem dēļiem. Vai nokrāsot atsevišķu zonu uz sienas. Brīva vieta radošai izpausmei un dekorēšanai.

* Pie sienas izvieto lielformāta fotogrāfijas.

* Pie griestiem karini nokarenos augus.

foto: Shutterstock

* Jauki, ka guļamistabā atrodas vieta kādam šūpuļtīklam vai atpūtas krēslam.

* Ja telpa atļauj, pie gultas kājgaļa var novietot soliņu, kur nolikt pledus un kādu grāmatu.

* Noteikti neaizmirsti par paklāju, lai no rīta pieceļoties kājas var nolikt uz kaut kā pūkaina.

* Padomā par aizkariem. Parasti esmu pret aizkariem, bet guļamistaba ir tā vieta, kur tie iederas. Jo vairāk auduma, jo labāk.

* Svarīga piezīme, ja guļamistabā izvēlies likt pulksteni, – meklē tādu, kas netikšķ. Sīkums, bet patīkami.

* Lai guļamistabā vienmēr būtu kārtība, tev būs vajadzīga kāda kumode vai skapis, kur noslēpt un salikt liekās lietas. Jo mantas ir nepielūdzamas, tās krājas. Pateicoties kumodei, tu iegūsi vēl vienu dekorējamu plakni.

* Uz kumodes izveido savu mazo iedvesmas bilžu kolāžu. Noliec sveci ar mīļāko aromātu un jauno kaklarotu, un tev būs jauks iedvesmas stūris.