Mode
2020. gada 1. novembris, 05:03

Vīrietis vai sieviete? Šie slavenie cilvēki pierāda, ka modei dzimums nav svarīgs

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Vīrieši košu rakstu apģērbos, mežģīnēs un ar pērlēm ap kaklu, sievietes – relaksētos ielu modes tērpos un strukturālos uzvalku siluetos – robežas starp vīriešu un sieviešu modi vairāk nekā jebkad ir izplūdušas un sakusušas kopā. Slavenības, kuras pierāda, ka modei dzimums nav svarīgs!

Androgīnija visās jomās

Puišu grupas One Direction dziedātājs Harijs Stailzs androgīnā stila un drosmes dēļ ir daudz slavēts, bet pats to uzskata par normu un mūsdienu pasaules jauno, nepieciešamo iekārtu: “Ko vīrieši valkā, ko sievietes valkā – man tādi jautājumi neeksistē. Ne tikai modē, bet arī mūzikā un citos žanros šīs robežas jau sen ir saplūdušas.”

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
foto: Vida Press

Transformāciju karaliene

Androgīnā stila vecmeistare, protams, ir unikālā aktrise Tilda Svintone, kura ne tikai modes izvēlē, bet arī kino lomās spēj transformēties par vīrieti. Dizaineru iedvesmas avotam Tildas minimālistiskajā un lakoniskajā garderobē uzvalki ir galvenie, bet dekoratīvā kosmētika – retums.

foto: Anthony Harvey/Shutterstock/ Vida Press
foto: IPA/Sipa USA/ Vida Press

Tilda Svintone - unikāla aktrise, kino un modes tīrradne

gallery icon
24

 

 

 

Modes fanāts

Aktieris Timotijs Šalamē nevalkā svārkus vai zeķubikses, tomēr viņš ir no tiem modes fanātiem, kurš savā stilā pieprot smalki iepludināt ar sievietēm asociētus izstrādājumus, krāsas un detaļas. Un to visu – bez profesionāla stilista palīdzības: “Mode ir aizraujoša, esmu tās fans. Nevēlos strādāt ar stilistiem, pats sekoju tādu dizaineru kā Rafa Simonsa, Haidera Akermana un Endija Slimāna daiļradei, šie čaļi ir rokzvaigznes!”

foto: ddp images / INSTAR / Vida Press

Jaunais aktieris Timotijs Šalamē atzīst, ka ir modes fans

gallery icon
22

Subjektīvais dzimums

Aktieris, mūziķis Džareds Leto ir neapšaubāmi talantīgs. Garie mati, zilās acis un pievilcīgā, nedaudz sievišķīgā seja ir bijis iemesls viņa tik dažādajām, arī sieviešu, aktierlomām. Arī ikdienā viņš neslēpj savu maigo pusi (apgalvojot, ka vīrišķības definīcija ir “absolūti subjektīva”), lakojot nagus, lietojot skropstu tušu un mugurā velkot tērpus, kas rotāti ar fliteriem un strausa spalvām.

foto: Mirrorpix / Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Aktiera Džēreda Leto ekstravagantais stils - sociālo tīklu fotogrāfijās un uz sarkanā paklāja

gallery icon
61

Neskaidras atbildes

Laura Pergolici ir ar pseidonīmu LP atpazīstamā mūziķe. Viņa kļuva slavena ar singlu Lost on You, kas lika minēt, vai dziesmas izpildītājs ir vīrietis vai sieviete, un pēc videoklipa iznākšanas tāpat atbilde nebija precīza. Zema balss, asas sejas kontūras, puicisks augums, viļņoti mati un vīriešu apģērbs ir padarījis viņu par vienu no androgīnākajām slavenībām.

foto: RSMX/starmaxinc.com/Shutterstock/ Vida Press

Mūziķe Laura Pergolici jeb LP un viņas androgīnais stils

gallery icon
23

Puišelis – supermodele

Neraugoties uz Karas Delaviņjas seksapīlas supermodeles statusu, ikdienā viņu var sajaukt ar vienkāršu puišeli. Kāra dod priekšroku maksimāli vienkāršam apģērbam sportiskā vai roķīgā stilā (bez jebkādām sievišķīgām detaļām un akcentiem), bet svētkos – uzvalkiem (pat uz princeses Eiženijas kāzām Vindzoras pilī viņa bija uzvilkusi fraku un cilindru!).

foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press
foto: action press/ Vida Press

Tik dažādā Kara Delaviņja modeles gaitās un dzīvē

gallery icon
40

Beidzot pati

Aktrise Kristena Stjuarte jau sen ir atzinusies, ka meitenīgos tērpos un augstos papēžos jūtas nekomfortabli, bet tikai tagad stilisti viņu ir sadzirdējuši un pat uz sarkanā paklāja pasākumiem sākuši ģērbt vīrišķīga stila kostīmos. Arī ārpus saviesīgiem pasākumiem Stjuarte jau sen nav valkājusi kleitas vai svārkus, viņas arsenālā ir tikai džinsi, T krekli, ādas jakas, kedas un beisbola cepures.

foto: ENT / SplashNews.com/ Vida Press
foto: Broadimage/Shutterstock/ Vida Press

Maģiskā garderobe

Basketbolista Maģiskā Džonsona jaunākais dēls Ērvins Džonsons sabiedrības uzmanību sev nepievērsa, līdz publiski neparādījās notievējis un tērpos, ko apskaustu ikviena lielākā modes dāma. Caurspīdīgi sietiņa audumi, mežģīnes, augsti papēži, luksusa modes namu somiņas – viņa bezgalīgajā garderobē ir visas aktuālākās modes tendences.

foto: Chelsea Lauren/Shutterstock/ Vida Press
foto: FS/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press