2020. gada 15. oktobris, 20:35

"Viņš vienkārši aizcirta durvis" - ventspilniecei ar neciešamām acs sāpēm atsaka palīdzību, jo ārstam beidzas darba laiks

Jauns.lv

Nepatīkamu pieredzi piedzīvojusi ventspilnieces Inetas māte. Sākoties pēkšņām un ļoti spēcīgām acs sāpēm, viņa devusies uz Ventspils slimnīcas traumpunktu pie acu ārsta, bet viņš palīdzību atteicis, jo līdz viņa darba laika beigām bija palikušas vien pāris minūtes, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Māte Inetai zvanījusi un sūdzējusies par stiprām acs sāpēm, tādēļ meita ieteikusi nekavēties un braukt uz pilsētas traumpunktu. 

"Viņu reģistrēja, teica, lai dodas augšā pie acu ārsta Ozola," stāsta Ineta. Dakterim pieņemšanas laiks bijis līdz pulksten 16.00, bet māte ieradusies vien 10 minūtes pirms darba laika beigām. 

Piecdesmit četrus gadus vecā māte ikdienā nēsājot kontaktlēcas, bet par diskomfortu acīs nekad neesot sūdzējusies. Sāpes uzradušās ļoti pēkšņi, bez jebkādiem brīdinošiem simptomiem. To sieviete izstāstījusi arī Ventspils slimnīcas ārstam Kasparam Ozolam, bet viņš palīdzību atteicis. 

"Dakteris atbildēja: "Mans pieņemšanas laiks šobrīd ir beidzies. Nāciet rīt vai brauciet uz Rīgu." Mamma teica, ka viņa līdz rītam neizturēšot, jo sāpes esot drausmīgas. Viņš vienkārši aizcirta durvis. Viņa teica, ka sāpes bija tādas, ka vēl mazliet un varētu noģībt," stāsta Ineta. 

Kurzemes acu centra vadītājs Kaspars Ozols: "Pēc sarunas ar pacienti un aplūkojot pacienti, man neradās nekādas norādes, ka situācija būtu neatliekama. Tāpēc es piedāvāju apskatīt aci  nākamās dienas rītā. Manā izpratnē šī situācija nebija neatliekama."

Jāpiebilst, ka palīdzība meklēta traumpunktā, kur, pēc ventspilnieces domām, jābūt iespējai saņemt medicīnisko palīdzību visu diennakti.

Ņemot vērā neciešamās sāpes, pēc saņemtā atteikuma Inetas mamma devusies uz Ventspils poliklīniku, kur arī laipni uzņemta. Ārsti konstatējuši radzenes bojājumu un izrakstījuši zāles, tas prasījis vien pāris minūtes.

Par laimi, ar Inetas mātes aci šobrīd viss ir kārtībā. 

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.