foto: BACKGRID/ Vida Press
Spāņu žurnāls izpelnās nicinājumu par 16 gadu vecās Nīderlandes princeses ārienes aprunāšanu
Nīderlandes karaliene Maksima kopā ar meitu Amāliju
Bērni
2020. gada 29. jūlijs, 15:45

Spāņu žurnāls izpelnās nicinājumu par 16 gadu vecās Nīderlandes princeses ārienes aprunāšanu

Jauns.lv

Spāņu izklaidējošais žurnāls "Caras" izpelnījies sabiedrības nicinājumu pēc tam, kad uz tā vāka publicēta 16 gadu vecās Nīderlandes princeses Katarīnas Amālijas fotogrāfija ar norādi uz viņas augumu.

Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra vecākā meita Katarīna Amālija uz žurnāla vāka redzama kopā ar māti, Nīderlandes karalieni Maksimu. Pie vasarīgās fotogrāfijas, kuru šomēnes publicējusi pati Nīderlandes karaliskā ģimene rakstīts: "Maksimas vecākā meita ar lepnumu iznes savu "plus size" veidolu."

Ar terminu "plus size" modes pasaulē tiek raksturotas apaļīgas modeles.

Daiļā Nīderlandes princese Katarīna Amālija un viņas ģimene

gallery icon
39

Apakšvirsrakstā uz žurnāla vāka princese Katarīna Amālija raksturota kā "princese, kura bez tabu dodas caur pubertātei un aizstāv "īstas sievietes" figūru", kaut arī nekur nav atrodams, ka princese kādreiz būtu publiski komentējusi savu svaru.

Sociālo mediju lietotāji un laikraksti no Nīderlandes karalienes Maksimas dzimtās Argentīnas par šo spāņu žurnālu publikāciju ir saniknoti, norādot, ka izmantot šādus terminus, lai raksturotu pusaugu meitenes ārējo izskatu, ir "bīstami", "necienīgi" un "apkaunojoši".

Argentīnas nacionālais laikraksts "La Nación" uzrunāja politoloģi un rakstnieci Florensiju Freijo, kura apgalvoja, ka uzmanība jāpievērš meitenes sasniegumiem, nevis viņas svaram. "Ir jābūt ļoti nožēlojamam, lai apstiprinātu šādu žurnāla vāku. Viņi nicina Amāliju, skaistu, jūtīgu un inteliģentu pusaudzi," norāda kāds "Twitter" lietotājs. "Tādu cilvēku kā jūs dēļ Spānija ir viena no valstīm, kur cilvēki visvairāk slimo ar ēšanas traucējumiem." 

Atbildot uz kritiku, žurnāls nācis klajā ar paziņojumu, kurā teikts, ka šis raksts radīts, lai iedvesmotu lasītājus, kuri, iespējams, cīnās ar kompleksiem par savu ķermeni.

Nīderlandes karaļa ģimene atzīmē piekto valdīšanas gadadienu

Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs ar kundzi karalieni Maksimu un visām trim meitām atzīmējis piekto gadadienu, kopš ir šīs karalistes valdošais ...

gallery icon
17

Nīderlandes karaliskā ģimene nav sniegusi komentārus par notikušo.

Zināms, ka princesei Katarīnai Amālijai ir vēl divas jaunākas māsas - 15 gadu vecā princese Aleksija un 13 gadu vecā princese Ariane.

Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs un karaliene Maksima strādā no mājām

gallery icon
10