foto: ddp/Darya Petrenko / Vida Press
Kā kļūt labākam skūpstu mākslā? Eksperte: "Ļaujies procesam vismaz 20 sekundes"
Attiecības
2020. gada 13. februāris, 06:19

Kā kļūt labākam skūpstu mākslā? Eksperte: "Ļaujies procesam vismaz 20 sekundes"

Jauns.lv

Vēro ķermeņa valodu un otra dotās zīmes, piedomā pie tā, ko dari ar mēli un... ļaujies procesam vismaz divdesmit sekunžu garumā.

foto: ddp images/Wavebreak Media LTD / Vida Press

Angliete Lorēna Makginleja strādā ne tikai kā seksa un attiecību terapeite, bet arī pasniedz lekcijas koledžā. Viņa padalījusies savos novērojumos par skūpstiem. Ko vajadzētu ņemt vērā, ja kārojas skūpstu, bet nezini, vai tava simpātija vēlas to pašu. Kādi ir iemesli, lai kāds tev atteiktu skūpstu, un kāds, viņasprāt, ir pats ideālākais skūpsts, kas pat sen kopā esošam pārim varētu sajūtās palīdzēt atgriezties gandrīz kā pirmajā randiņā.

foto: ddp images/Arthur Hidden / Vida Press

„Skūpsti ir veids, kā mēs izrādām kādam pieķeršanos, taču tu nevienam neesi parādā skūpstu, ja to nevēlies,” norāda Makginleja. „Ja vēlies skūpstu, pievērs uzmanību vai ar tavu simpātiju veidojas aicinošs acu kontakts, vai partnera augums nedaudz sniedzas tev pretī. Ja šādu zīmju nav, cieni otra privāto telpu un apdomā, vai neesi situāciju pārpratis.”

foto: ddp/lev dolgachov / Vida Press

Slikta elpa var būt viens no iemesliem, kāpēc otrs nevēlas skūpstu. Tā, ka veselīga mutes higiēna ir viens no pamatnosacījumiem skūpstu tīkotājiem. Daži cilvēki sūdzas par tiem, kas pārāk ātri liek lietā mēli skūpsta laikā. Šo varētu pieskaitīt pie skūpstu ābeces likumiem, ko labāk nevajadzētu darīt, lai gan patiesībā nav nekādu likumu par labiem un sliktiem skūpstiem. Tā teikt, katram savs. Kas patīk vienam, neies pie sirds kādam citam un otrādi. Svarīgāk par visu ir vērot otra ķermeņa valodu, viņa paustās zīmes un ļauties sajūtām, eksperimentējot.

foto: ddp/Aleksey Mnogosmyslov / Vida Press

„Pāri, kas ir kopā jau ilgāku laiku, bieži vien sūdzas, ka skūpsti ir pazuduši no viņu ikdienas. Cilvēki ir aizņemti; dažkārt māc bailes, ka skūpstam obligāti jānoved līdz seksam, taču tā nav,” norāda seksa un attiecību terapeite. „Padomā, ko tu vēlētos pateikt ar skūpstu. ‘Es vēlos, lai mans partneris ienāk ciemos, es vēlos kaut ko vairāk, es vēlos mīlas hormonu oksitocīnu.’ Vai arī – ‘Es lūkojos uz tevi un tik ļoti tev pateicos, un vēlos tev šādi par to pateikt.’ Padomā arī, ko tu vēlētos darīt zināmu savam partnerim, viņu nenoskūpstot.”

foto: ddp/Dasha Petrenko / Vida Press

„Es ieteiktu attiecībās ieviest 20 sekunžu ilgus skūpstus,” rekomendē attiecību speciāliste. „Sākumā tas varbūt šķitīs neveikli, taču šādi skūpsti palīdz atjaunot saikni, gandrīz kā atgriež jūs pirmajā randiņā.

Skūpstīšanās ir ārkārtīgi juteklisks process, kam piemīt garša, pieskārieni un smarža. Pamēģiniet arī uz mirkli atvērt acis skūpsta laikā. Un atkal, sākotnēji tas šķitīs mazliet savādi, taču bieži vien cilvēki pēc tam atzīstas: ‘Tas patiesībā bija jauki. Man tā visa ļoti pietrūka.’”

foto: ddp/Andrey Malinkin / Vida Press

57 neaizmirstami skūpsti uz kino ekrāna

gallery icon
57

Slavenību skūpsti, bučas un bučiņas

gallery icon
22